Alkoholittoman glögin pohja ja valkoinen glögi
2 dl |
vettä |
Keitä lientä hiljalleen puolisen tuntia ja siivilöi se sitten. Glögipohja säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Kuumenna mehua (omena, päärynä), johon lisäät glögipohjaa 1 dl/1 litra mehuun. Tarjoa manteleiden ja rusinoiden kera. Valkoinen glögi.
Valkoinen glögi
1 plo |
kuivaa valkoviiniä |
Kaada viini kattilaan. Lisää kanelitanko, rusinat, hunaja ja laakerinlehti
ja kuumenna juoma. Rusinoista tulee makeutta, joten lisää hunajaa
varovaisesti. Anna glögin seistä hetki kannen alla. Siivilöi se sitten
laseihin, joissa on lusikka.
Ripottele pinnalle kardemummaa. Pane jokaiseen lasiin sitruunaviipale,
johon on pistelty kokonaisia neilikoita.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan