yle.fi

Rapuliemi

 Rapuliemi

1 l  
1, 2 l
  10
100 g
100 g
  50 g
            
 4 kpl
  1 rkl  
20 g  

vettä
kala- tai kanalientä
ravunkuorta/rapuja
porkkanaa
sipulia
selleriä
tillin ja persiljan oksia
tomaatteja
tomaattisosetta
voita
timjamia
 

 

1. Pane kuoret ämpäriin ja murskaa ne hyvin esim. perunanuijalla.
2. Leikkaa vihannekset pieniksi kuutioiksi ja hauduta voissa miedolla lämmöllä ruskistamatta 10 minuuttia yhdessä tomaattisoseen kanssa.
3. Lisää murskatut ravunkuoret, vesi kala/kanaliemi ja paloitellut tomaatit. Kuori kiehumisen alkaessa huolellisesti pinnalle kerääntynyt vaahto pois ja laita kattilaan tillin- ja persiljan varret sekä timjamin oksa.
4. Keitä lientä puoli tuntia, siivilöi ja mausta suolalla.

Valmistusaika 45 minuuttia.

Villiriisi

200 g 
     2 dl  
     3 dl 
  

villiriisiä
rapulientä
vettä
suolaa
 

1. Laita riisi kiehuvaan veteen ja hauduta kunnes vesi on haihtunut.
2. Lisää rapuliemi ja keitä kypsäksi.
3. Mausta lopuksi suolalla.

Valmistusaika 15 minuuttia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä