yle.fi

Yrttiliemessä haudutettua madetta

Yrttiliemessä haudutettua madetta

    1
    1
    50 g
    1 kpl      
    

kokonainen made
sipuli paloiteltuna
voita
rosmariinia, timjamia, suolaa,
vastajauhettua valkopippuria,
laakerinlehti, katajanmarjaa

(ruokalaji neljälle)

 

 1. Viillä mateen nahka ensin kurkun puolelta ja jatka sen jälkeen niskan puolelle. Irrota nahkaa veitsen kärjellä työntäen, että saat siitä pihdeillä tukevan otteen.
2. Ota pihdeillä napakka ote kalan nahasta ja vedä nahkaa pyrstöön päin. Vedä nahkaa vuorotellen molemmilta puolilta, etteivät sisälmykset vaurioidu.
3. Ota maksa talteen, mutta varo rikkomasta sappirakkoa.
4. Irrota fileet leikkaamalla terävällä veitsellä keskiruotoa pitkin.
5. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
6. Poista kalalta pää. Aseta paloiteltu ruoto, laakerinlehti, katajanmarjat sekä yrtit kuitukangasliinaan ja solmi nyytiksi.
7. Freesaa sipulia kattilassa ja lisää maustenyytti. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät.
8. Anna kiehua 10 min ja siivilöi uunivuokaan. Lisää voi ja hauduta filee kypsäksi 120 asteen uunissa.
9. Keitä maksaa kalaliemessä 5 min. ja jäähdytä.

Valmistusaika 25 minuuttia. 
 

 
Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä