Appelsiini-kalkkunaa foliossa
Appelsiini-kalkkunaa foliossa
700-800 g 100 g 2 rkl 1 1 200 g 1 |
kalkkunanrintaa ilman nahkaa |
1. Leikkaa kalkkunarintaan viilto, sivele sisus runsaasti pehmeällä voilla, mausta sitten suolalla, pippurilla ja persiljalla, taita rinta alkuperäiseen muotoon.
2. Freesaa sipuleita kattilassa ja lisää lanttukuutiot. Odota, että kasviset saavat hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla. Taita folio, aseta lantut folion pohjalle. Nosta kalkkuna folion päälle. Lisää viipaloidut appelsiinit ja timjamin sekä rosmariinin oksia kalkkunan päälle ja kääri tiukaksi ja mahdollisimman tiiviiksi paketiksi.
3. Pane syvään uunivuokaan vettä sentin verran, nosta paketti vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
4. Avaa paketti varoen ja kaada sisään kertynyt neste kattilaan ja lisää yhden appelsiinin mehu.
Valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan