yle.fi

Molekyyliankaa appelsiinikastikkeessa

Molekyyliankkaa appelsiinikastikkeessa

     
   
   
    

ankareisiä
Cointreau-likööriä
suolaa
pippuria
kirkastettua voita
 

 

Välineet: injektioruisku ja -neula (esimerkiksi kinkunsuolausruisku)
paistinpannu, mikroaaltouuni

1.Liuota likööriin suolaa ja uuta siihen aromiaineita rouhitusta mustapippurista.
2.Paista lihaan rapea pinta nopeasti kirkastetussa voissa hyvin kuumalla pannulla.
3.Injektoi paloihin suolalla ja pippurilla maustettua likööriä noin 10 millilitraa/pala.
4.Kuumenna paloihin mikroaaltouunissa suljetussa astiassa miedossa teholla, kunnes liha on täysin kypsää.

Resepti saatu elintarvikealan kemisti Anu Hopialta, joka on soveltanut sen kirjasta Hervé This, Kitchen mysteries – revealing the science of cooking.


 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä