yle.fi

Fenkolikeitto

Fenkolikeitto

600  g 
200  g
    2
    1
    2 dl
    1/2
    1  rkl
     1 rkl
     1 
     

tuoretta fenkolia
perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
hienonnettua sipulia
hienonnettu valkosipulinkynsi
kuohukermaa
sitruunan mehu
sokeria
rypsiöljyä
tähtianis
suolaa, vastajauhettua valkopippuria

 

1. Poista fenkolista kanta ja paloittele pieneksi.
2. Freesaa sipulit, perunat ja fenkolit kattilassa tilkassa öljyä.
3. Laita tähtianis ja yrtit kuitukangasliinan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suodatinpaperia. Lisää nyytti kattilaan. (Näin tuotteet eivät sotkeudu keiton joukkoon, mutta maustavat keiton) .
4. Mausta suolalla ja valkopippurilla sekä sokerilla.
5. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja keitä 15 minuuttia.
6. Lisää kerma ja kiehauta.
7. Soseuta tehosekoittimella, siivilöi ja mausta sitruunan mehulla.

Valmistusaika 25 minuuttia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä