yle.fi

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

    6 
    2 rkl
    2 rkl
    1 l
    1
    1

    

sipulia viipaleina 
voita 
tomaattipyreetä 
vettä 
valkosipulinkynsi 
laakerinlehti
timjamia, rosmariinia
ripaus vehnäjauhoja 
suolaa, mustapippuria

 

1. Kuumenna viipaloidut sipulit sellaisenaan kuivassa, laakeassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes niihin alkaa tulla hiukan väriä.
2. Lisää voi, tomaattipyree ja vehnäjauhot ja kääntele nämä sipulien joukkoon. Lisää vesi ja mausteeksi hienonnettu valkosipulinkynsi, timjamia, rosmariinia ja laakerinlehti. Keitä kannen alla 45 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa patongin kanssa.

Valmistusaika 1 tunti. 
 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä