yle.fi

Arton joululimppu

Arton joululimppu (2-3 kpl)

  1/2 l
   50 g  
     2 rkl
     2 tl
     1 tl
     3 tl
     3 dl
n.  8 dl

     
    

piimää
hiivaa
siirappia
pomeranssinkuorta
anista tai fenkolia
suolaa
ruisjauhoja
vehnäjauhoja (tai osa hiivaleipäjauhoja)
kananmunaa voiteluun
manteleita koristeluun

 

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, hienonnetut mausteet, suola ja jauhot. Alusta taikina melko kiinteäksi.
2. Kohota liinan alla huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia.
3. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä. Lisää rusinat.
4. Leivo taikinasta 2 - 3 pyöreää leipää.
5. Kohota leivät liinan alla. Voitele kananmunalla ja paina koristeeksi kuorittuja manteleita.
6. Pistä haarukalla leivän pintaan muutama reikä ja paista 130 asteessa noin 40 minuuttia. Loppuvaiheessa, kun leivät ovat hyvin kohonneet, voit nostaa lämpötilaa.

 

 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä