Arton joululimppu
Arton joululimppu (2-3 kpl)
1/2 l |
piimää |
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, hienonnetut mausteet, suola ja jauhot. Alusta taikina melko kiinteäksi.
2. Kohota liinan alla huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia.
3. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä. Lisää rusinat.
4. Leivo taikinasta 2 - 3 pyöreää leipää.
5. Kohota leivät liinan alla. Voitele kananmunalla ja paina koristeeksi kuorittuja manteleita.
6. Pistä haarukalla leivän pintaan muutama reikä ja paista 130 asteessa noin 40 minuuttia. Loppuvaiheessa, kun leivät ovat hyvin kohonneet, voit nostaa lämpötilaa.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan