Fenkolileipää (ohutta ja rapeaa)
2 dl 1 rkl 1 rkl 15 g 1/2 rkl 1 rkl 3 dl 3 dl |
maitoa |
1. Sulata voi, maito ja siirappi kattilassa 37 asteiseksi. Lisää hiiva ja anna liueta.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaivaa ne taikinaan.
3. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.
4. Jaa taikina pienempiin osiin ja kauli ohuita lättyjä.
5. Paista 250 asteen uunissa leivinpaperin päällä pari minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä. Jäähdytä esim. uuniritilän päällä.
Valmistusaika 45 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan