Foccacia
1/2 kg |
vehnäjauhoja |
|
1. Sekoita pippuri ja suola jauhoihin.
2. Pane kulhoon kädenlämpöinen vesi, öljy ja liota siihen hiiva.
3. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit, jauhot ja vaivaa taikina sileäksi 5 - 8 minuuttia. Taikinan pitää olla pehmeä, elastinen, mutta ei tarttuva.
4. Voitele taikina öljyllä, pane se öljyttyyn kulhoon ja peitä liinalla, nostata kaksinkertaiseksi - noin tunnin.
5. Vaivaa taikina uudelleen kevyesti ja kauli pyöreäksi noin 25 cm kiekoksi ja pane se leivinpaperille. Peitä kostealla pyyhkeellä ja nostata uudelleen kaksinkertaiseksi.
6. Paista foccacia 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia ja tarjoa kuumana.
Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan