yle.fi

Helppo banaani-mansikkakakku

Pohja
    4
    2 dl
1/2 dl
    2 dl
11/2 tl
     

kananmunaa 
sokeria 
voisulaa 
vehnäjauhoja 
leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja vuoan voitelemiseen
sitruuna-sokerilientä kostutukseen

 

Täyte

    3
200 g
200 g
    1 dl
     

banaania 
mansikoita 
maitorahkaa 
sokeria

 

Koristeluun: kermavaahtoa, suklaarouhetta, kookoshiutaleita, mintunlehtiä

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahdon sekaan kevyesti nostellen.
3. Paista kakkupohja voidellussa uunivuoassa 180 asteen uunissa n. 20 minuuttia. Voit todeta kypsyyden hammastikulla. Jos kakkuun painettaessa tikkuun ei jää kakkua kiinni niin se on kypsä.
4. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa kolmeen osaan.
5. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset reilusti keskenään.
6. Kostuta kakkupohjaa sitruuna-sokeriliemellä.
7. Levitä täytettä kerrosten välille ja koristele kakku ainoastaan pinnalta kermavaahdolla, kookoshiutaleilla ja suklaarouheella. 

Valmistusaika: 40 minuuttia.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä