yle.fi

Keväinen tomaatti-mozzarellavoileipäkakku

Pohja
    4
400 g
    6

 

siivua vaaleaa vuokaleipää (poikittain leikattua) 
mozzarellajuustoa 
tomaattia
rucolaa, basilikaa
suolaa, mustapippuria

 

Kostutus

   1 dl
   2 rkl
 

kasvislientä 
balsamiviinietikka

 

Kuorrutus

200 g
1 1/2 dl
 

tuorejuustoa 
kermavaahtoa
murskattuja pähkinöitä

 

1. Aseta leipäviipale leivinpaperin päälle.
2. Kostuta viipale kasvisliemellä ja balsamiviinietikalla.
3. Viipaloi tomaatit ja juustot.
4. Laita kerrosten väliin viipaloituja tomaatteja, juustoa, rucolaa ja basilikaa. Kostuta ja mausta jokainen kerros erikseen.
5. Kääri voileipäkakku leivinpaperin avulla tiukaksi paketiksi ja laita puoleksi tunniksi kevyen painon alle.
6. Sekoita tuorejuusto ja kermavaahto keskenään.
7. Leikkaa kakusta reunat pois ja koristele tuorejuusto-kermavaahtoseoksella. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja tuoreita basilikanlehtiä. 

Valmistusaika 40 minuuttia.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä