yle.fi

Omena-kaurapullat

Omena-kaurapullat

   5 dl
   1
   2 dl
   1 rkl
   1 tl

1,5 l
    2
  50 g
200 g       

maitoa 
kananmuna 
sokeria 
kardemummaa 
suolaa
vehnäjauhoja (1,1 kg)
pussia kuivahiivaa tai tuorehiivaa 
voita
voiteluun: kananmunaa

 

Täyte

   4
   2 dl
   1 dl
    1 rkl
  20 g

        

omenaa 
kaurahiutaleita 
fariinisokeria 
kanelijauhetta 
voita huoneenlämpöisenä

 

1. Jos käytät leivontaan tuoretta hiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 astetta) ja kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. 

2. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. 

3. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. 

4. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.
5. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu  tilavuudeltaan.
6. Kohoamisen aikana voit valmistaa täytteen.
7. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita loput aineet ensin keskenään ja lisää sitten omena kuutiot.
8. Leivo taikinasta pullia leivinpaperille ja peitä ne leivinliinalla. Anna kohota.
9. Voitele ennen paistamista kananmunalla ja paina keskelle peukalolla kolo ja laita täytettäsiihen.
10. Paista pieniä leivonnaisia 200 asteen uunissa keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. 

Valmistusaika: 45 minuuttia

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä