Yrttibriossi
6 dl 25 g 1,5 dl 1 rkl 5-6 2 tl 70 g |
vehnäjauhoja |
1. Siivilöi jauhot kulhoon, tee keskelle kuoppa.
2. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sokeri, kaada kuoppaan yhdessä sulatetun voin sekä suolan kanssa. Vaivaa taikinaksi, lisää keltuaiset ja sekoita ne taikinaan.
3. Muotoile taikina palloksi, pane kulhoon ja nostata kaksinkertaiseksi noin 30min.
4. Vaivaa taikina uudelleen voimakkaasti. Leivo pötköksi ja pane voideltuun vuokaleipävuokaan joka on jauhotettu. (Voit myös paistaa yksittäisiä briosseja silikonimuoteissa) Nostata uudelleen kaksinkertaiseksi.
5. Voitele keltuaisella ja pane 220 asteiseen uuniin. Kun pinta on ruskistunut, peitä vuoka löyhästi foliolla ja laske lämpö 200 asteeseen.
Paistoaika 1 tunti.
6. Leikkaa jäähtynyt briossi paahtoleivän paksuiseksi viipaleeksi.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan