Oluella ja appelsiinilla maustettua sorsaa
Oluella ja appelsiinilla maustettua sorsaa
1 2 1 plo |
kokonainen sorsa |
1. Irrota rintalihat ja leikkaa nahkapuolelle ristiviillot kuitenkaan vahingoittamatta lihaa.
2. Mausta rintalihat hyvin suolalla ja valkopippurilla ja aseta kylmälle
paistinpannulle nahkapuoli alaspäin.
3. Lisää lämpöä ja anna ruskistua rauhassa, kunnes nahka on muuttunut rapeaksi. Käännä rinnat ja lisää pannulle viipaloidut appelsiinit, olut sekä timjamia.
4. Anna hautua hetken aikaa ja laita pannu sen jälkeen 200 asteen uuniin n. 15
minuutiksi.
5. Nosta rintalihat uunista ja anna niiden levähtää hetken ennen tarjoilua.
Sorsaliemi
1 1 1 100 g 100 g 1 20 g |
sorsan luut |
1. Paahda sorsanluita voin kanssa kattilassa, kunnes ne saavat väriä.
2. Lisää juurekset, mausteet ja anna hieman kuullottua.
3. Lisää vettä sen verran, että kaikki tuotteet peittyvät ja keitä miedolla lämmöllä tunnin verran. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnalle tuleva rasva pois.
Valmistusaika noin 90 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan