yle.fi

Suolapähkinöillä ja piparjuurella maustettua porsaanfilettä

Suolapähkinöillä ja piparjuurella maustettua porsaanfilettä

600 g
    2 rkl
100 g
  50 g
0,5 l
 10 g
   1 dl
    
    

porsaanulkofilettä
öljyä
suolapähkinöitä
auringonkukansiemeniä
vettä
raastettua piparjuurta
siirappia
persiljaa, timjamia
suolaa, valkopippuria

 

1. Poista fileestä kalvot ja mausta se huolellisesti suolalla ja valkopippurilla.
2. Ruskista filee öljyssä nopeasti kuumalla paistinpannulla ja nosta uunivuokaan.
3. Lisää pannulle vesi, siirappi ja piparjuuri. Anna hautua hetki ja kaada liemi fileen päällä. Laita vuokaan tuoreita timjamin oksia.
4. Kypsennä 130 asteen uunissa noin 35 minuuttia ja valele kypsennyksen aikana liemellä. Nosta uunin lämpötila lopussa 180 asteeksi kymmeneksi minuutiksi.
5. Jauha suolapähkinät, auringonkukansiemenet ja persilja tehosekoittimella.
6. Pyöräytä kypsä filee seoksessa ja leikkaa tarjolle.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä