yle.fi

Pinaatti-tuorejuustoraviolit

Pinaatti-tuorejuustoraviolit

400 g
    4 
 

durumvehnäjauhoja
kananmunaa
suolaa

täyte

400 g
250 g
 

pinaattia 
ricotta-tuorejuustoa
keltuaista voiteluun
suolaa, valkopippuria

 

Sekoita taikinan ainekset keskenään niin, että siitä tulee tasainen. Lisää tarvittaessa vettä.  Laita taikina kylmään ennen käsittelyä. 

Täyte
1. Poista pinaateista kova kara. Ryöppää ne lyhyesti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti. Purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna pieneksi. Mikäli käytät pakastepinaattia niin sulata seja purista ylimääräinen vesi pois.
2. Sekoita pinaatti ja tuorejuusto keskenään. Mausta.
3. Valmista raviolit pastakoneella. Aja taikina pastakoneen läpi pariin kertaan niin, että saat noin 6mm:n paksuista taikinalevyä.
4. Voitele taikinalevy keltuaisella. Aseta täytettä taikinan päälle noin ruokalusikan verran tasaisin välimatkoin. Aja toinen taikinalevy edellisen päälle ja paina se alla olevaan taikinaan kiinni.
5. Ota muotilla taikinasta raviolin muotoisia paloja ja keitä niitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kolme minuuttia.

Rapukastikkeen ohjeeseen

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä