yle.fi

Marinoidut oliivit

Marinoidut oliivit 

500 g
 2,5 dl
 5  
 2 
3 tl 
 

 

oliiveja
oliiviöljyä
kuorittua valkosipulin kynttä
chilipalkoa suikaleina tai hakkeena
korianterin siemeniä
pippuria
timjaminoksia
laakerinlehtiä

 

1. Valuta (ja halutessasi huuhtele) oliivit ja laita ne pestyyn, kuivaan ja ilmatiiviiseen purkkiin.
2. Paloittele chili, lisää suikaleet tai hake sekä muut mausteet purkkiin.
3. Kaada oliiviöljyä niin, että ainekset peittyvät.
4. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari päivää. Maku paranee ajan myötä.
5. Vinkki: lisää timjamin oksat vasta oliiviöljyn jälkeen purkin kylkeen, niin ne jäävä. kauniisti näkyviin.
6. Vinkki: maustunutta öljyä voi käyttää ruoanlaitossa. 
 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä