Tatti-riisipiiras
Tatti-riisipiiras
2 3 dl 1 2 100 g 1 |
voitaikinalevyä |
1. Hienonna sipuli ja kypsennä sitä nokareessa voita ruskistamatta, lisää riisit ja kuumenna niitä pari minuuttia sekoittaen. Lisää vettä niin, että riisit peittyvät. Pane päälle kansi ja kypsennä 20 minuuttia. Kaada laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.
2. Liota tatteja kylmässä vedessä 10 minuuttia ja purista ylimääräinen vesi pois.
3. Sekoita keskenään riisit, tatit, munat ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Ota toinen voitaikinalevy ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi, nosta
uunipellille jossa on leivinpaperi.
5. Muotoile kostutetuin käsin sienitäyte taikinan päälle, mutta jätä reunat vapaiksi parin sentin leveydeltä.
6. Kauli loput taikinasta ohueksi, edellistä isommaksi levyksi. 7. Voitele reunat ja nosta taikina täytteen päälle, muotoile se tiiviiksi. Leikkaa viimeksi taikinapyörällä reuna tasaisen siistiksi.
8. Kauli jäännöstaikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä 1/2 cm:n levyisiksi nauhoiksi, voitele ne ja koristele piirakka nauhoilla.
9. Voitele lopuksi koko piirakka ja paista se 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan