yle.fi

Tatti-riisipiiras

Tatti-riisipiiras

    2 
    3 dl
    1
    2
100 g
     1 
    
            

voitaikinalevyä 
puuroriisiä 
keskikokoinen sipuli 
kovaksi keitettyä munaa 
kuivattuja tatteja 
nippu hienonnettua persiljaa
suolaa ja pippuria
munaa voiteluun

 

1. Hienonna sipuli ja kypsennä sitä nokareessa voita ruskistamatta, lisää riisit ja kuumenna niitä pari minuuttia sekoittaen. Lisää vettä niin, että riisit peittyvät. Pane päälle kansi ja kypsennä 20 minuuttia. Kaada laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.
2. Liota tatteja kylmässä vedessä 10 minuuttia ja purista ylimääräinen vesi pois.
3. Sekoita keskenään riisit, tatit, munat ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Ota toinen voitaikinalevy ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi, nosta 
uunipellille jossa on leivinpaperi.
5. Muotoile kostutetuin käsin sienitäyte taikinan päälle, mutta jätä reunat vapaiksi parin sentin leveydeltä.
6. Kauli loput taikinasta ohueksi, edellistä isommaksi levyksi. 7. Voitele reunat ja nosta taikina täytteen päälle, muotoile se tiiviiksi. Leikkaa viimeksi taikinapyörällä reuna tasaisen siistiksi.
8. Kauli jäännöstaikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä 1/2 cm:n levyisiksi nauhoiksi, voitele ne ja koristele piirakka nauhoilla.
9. Voitele lopuksi koko piirakka ja paista se 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä