yle.fi

Viikon kysymys: Uskallatko ottaa riskin?

 


 

"Uskallatko ottaa riskin vai valitsetko mieluummin varman tien?"
Jos sinulla on mahdollisuus saavuttaa kaikki, mistä olet aina haaveillut, uskallatko ottaa siitä kiinni silläkin uhalla, että voit myös menettää kaiken, mitä sinulla nyt on? Otatko riskin vai valitsetko mieluummin varman ja mukavan vaihtoehdon, jossa ei ehkä ole huippuja mutta ei myöskään kuiluja? Ota kantaa!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Uskallan ottaa riskejä. Ikä (50+) antaa varmuutta! Useimmiten olen voittanut, kun olen ottanut esim. työhöni liittyviä riskejä. Useimmiten kuulemma kuolinvuoteellaan katuu sitä, että ei ole uskaltanut eikä tehnyt, kuin sitä että teki, vaikka olisi tullut ns. takkiin."
- Nainen, 51 v.

"Olen juuri ottanut riskin. Uhkakuvina on juuri tuo kaiken menettäminen tai kaiken saavuttaminen, aika näyttää kuinka käy. Vielä on kaikki ovet avoinna ja usko tulevaisuuteen luja. Jos ei itse usko, ei kukaan muukaan ja oman ,uuden upean tulevaisuuden eteen kannattaa tehdä töitä!"
- Nainen, 50 v.

"Uskallan ottaa harkittuja riskejä. Tietty turvallisuus pitää olla, mutta ei elämä saa olla liian tasapaksuakaan. Haaveitaan pitää toteuttaa, jos siltä tuntuu."
- Nainen, 34 v.

"Tällainen mummu ei nyt niin hirveästi enää ota riskejä, mutta kaipaa niitä kovasti. Elämässä pitää olla vielä tässä iässäkin seikkailun ja uuden kokemisen makua ja sitä kyllä vielä todellakin riittää. Riippuu itsestä..."
- Nainen, 60+ v.

"Ulkopuolisten silmin olen oman tieni kulkija, joka uskaltaa ottaa harkittuja riskejä ja elää omaa boheemia elämäänsä. Itse olen jatkuvasti kauhuissani - entä jos työt loppuvat, entä jos korot nousevat, entä jos jään yksin, entä jos joku rakkaimmistani kuolee, entä jos en pärjääkään, entä jos en osaakaan, entä jos epäonnistun ja vielä kamalampaa - entä jos en edes uskalla yrittää?"
- Nainen, 26 v.

"Otin riskin ja perustin nuorena vastavalmistuneena oman yrityksen - keskellä pahinta lamaa vuonna 93. Aikansa sitä kesti. Sitten yritys kaatui. Mutta en kadu tippaakaan, tulipahan rutkasti kokemusta elämän selkäreppuun! Ja on mitä muistella sitten joskus harmaapäisenä mummelina. Nykyisin en enää ole yhtä hullunrohkea, mutta elän omaa elämääni omintakeisella tyylillä. Varmasti jonkun mielestä aika boheemillakin tyylillä... aivan liian huolettomana...? Mutta luotan siihen, että elämä kantaa."
- Nainen, 40+ v.

"Uskon ehdottomasti riskinottoon. Ei menetä mitään, jos kolkuttaa joka ovelle ja katsoo aukeaako uusi polku sitä kautta. Jos en ottaisi nuorena riskejä, olisin keski-ikäisenä ja vanhempana luultavasti katkera ja miettisin menetettyjä mahdollisuuksia. Toisaalta uskon, että vanhemmalla iälläkin voi tulla paljon uusia tuulia elämään. Kaikki on mahdollista. Usko ja toivo kulkevat käsikädessä ja niistä kannattaa pitää kiinni - kaiken ikäisten. "
- Nainen, 26 v.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> Takaisin Viikon kysymys -sivulle

 
Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV1 torstaisin klo 21.50 Viimeinen jakso nähtiin 9.10.2008.

Ohjelman uusitaan
sunnuntaisin klo 11.50

-----------------------------------------

Syksyn 2008 vieraat:

4.9. Sirpa Kähkönen
11.9. Sirpa Pietikäinen
25.9. Hanna Sarén
2.10. Outi Mäenpää
9.10. Sofi Oksanen

Kevään 2008 vieraat:

17.04. Johanna Vuoksenmaa
10.04. Kaisa Blomstedt
03.04. Minna Tervamäki
27.03. Anja Snellman
20.03. Laura Voutilainen
13.03. Anna Kortelainen
06.03. Tuija Brax
28.02. Marita Keskinen-Toivainen
21.02. Elina Knihtilä
14.02. Rita Tainola
07.02. Marianne Heikkilä
31.01. Marita Liulia
24.01. Susanna Mälkki
17.01. Kaari Utrio
10.01. Niina Kurkinen

YLE Areena

YLE Areena

 Ohjelmat löytyvät Areenalta kuukauden ajan ensi-lähetyksestä.