Taustaa

Uutisvuoto on lopunajan tietokilpailu, joka seuloo uutisviikon karmaisevimmat päästöt. Uutisvuodon kapteeneille Jari Tervolle ja Stan Saanilalle mikään inhimillinen ei ole vierasta, epäinhimillisestä nyt puhumattakaan, vaikka niistä asioista onkin päävastuussa ylituomari Baba Lybeck. Studiossa vierailee viikottain myös kaksi vierasta, jotka ovat yleensä tuttuja.

Uutisvuodon formaatti perustuu englantilaiseen ohjelmaan "Have I Got News For You". Muita suuria ulkomaalaisia keksintöjä ovat muun muassa pizza, olut, talvisota, nuorisorikollisuus ja televisio. Suomalaisia keksintöjä ovat muun muassa astiankuivauskaappi ja puolueettomuuspolitiikka.

Uutisvuotoa suunnittelevat taustatoimittaja Vappu Soppela, apulaiskuumottaja Santtu Luoto, tuottaja ja hampuusi Jussi Jokelainen, käsikirjoittaja ja asuntovelallinen Yasir Gaily sekä toisinaan myös ylituomari Baba Lybeck, kun muilta kiireiltään ehtii. Kapteenit Stan Saanila ja Jari Tervo eivät osallistu varsinaisen käsikirjoituksen laatimiseen, sillä se on saatava viikoittain myös valmiiksi. Edellä mainitut henkilöt ovat töissä tuotantoyhtiö Zodiak Finland Oy:ssa, Uutiskatu 2, PL 28, FI 00241 Helsinki), joka myy YLE:lle Uutisvuoto-ohjelmaa.

Uutisvuodossa käsitellään aiheita, jotka Uutisvuodon tekijät päättävät ottaa mukaan. Hyvin usein käy niin, että samoja aiheita ei käsitellä pääuutislähetyksissä. Uutisvuoto-tiimiä lähellä olevia asioita ovat blues-musiikki, karusellien historia, Ässät-jääkiekkojoukkue, piimä ja naiskauneus.

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV1 lauantaisin klo 21.30.
Uusinta maanantaisin klo 18.30.

YLE Areena

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä