Tekijät

Baba Lybeck, 44, ylituomari

Baba Lybeck opiskeli kirjallisuutta, valtiotieteitä ja viestintää Helsingin yliopistossa ja valmistui lopulta filosofian maisteriksi. Toimittajanuransa hän aloitti jo teininä työharjoittelijana YLEssä. Ensimmäinen työpaikka oli vuonna 1985 toimintansa aloittanut Radio City, jonne Baba pääsi 18-vuotiaana suoraan ”pystymetsästä”.
Radio Cityn jälkeen Baba työskenteli lukuisissa MTV3:n, Ylen ja FST:n ohjelmissa. Vuonna 1998 hän siirtyi Nelosen uutisiin ja viihtyi siellä peräti 11 vuotta uutisankkurina, toimittajana ja tuottajana. Tällä hetkellä hän toimii paitsi Uutisvuodon ylituomarina, niin myös Ylen Puoli seitsemän -ohjelman toimitussihteerinä.

Jotain Baban (kengännumero 38) luonteesta kertonee se, että hän suostui hyppäämään Peter Nymanin suuriin saappaisiin (kengännumero 43). Vinksahtaneisuudesta kertoo myös se, että hän on juossut kahdeksan maratonia ja harrastaa kahvakuulailua. Baba on riippuvainen merestä ja veneilee aina kun mahdollista.

Uutisvuodossa Baban tehtävänä on yrittää ymmärtää kapteenien Tervo ja Saanila älykästä ja paikoin jopa laadukasta huumoria. Siinä sivussa hän jakaa joukkueille pisteitä, jos muistaa.

Jari Tervo, 53, kapteeni

Jari Tervo syntyi ja kävi koulunsa Rovaniemellä. Hän opiskeli kirjallisuutta ja filosofiaa Helsingin yliopistossa ja valmistui HuK:iksi. Sen jälkeen Tervo kävi Sanomain Toimittajakoulun ja työskenteli 11 vuotta Ilta-Sanomien uutistoimittajana. Tervo on naimisissa Katin kanssa ja heillä on kouluikäinen poika, Kalle.

Tervon kengän numero on kulunut pois. Hän syö aina mielellään poronkäristystä, perunamuusia ja puolukoita. Tervon lempiväri on sininen ja hän on kirjoittanut parikymmentä kirjaa. 

Kapteeni Tervolle kuuluu Uutisvuodon sisäisessä tehtävänjaossa Pohjois-Koreaa ja virkkaamista käsittelevät kysymykset, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Stan Saanila, 44, kapteeni

Stan Saanila on kolmen lapsen isä Tuusulasta. Saanila toi stand up -komiikan Suomeen vuonna 1991 ja mies on voittanut muutaman Venlankin. Se on tv-alan palkinto. Saanila on suomenruotsalainen mies, joka ei pidä mopoista. Sitä se keski-ikä teettää. Saanila ei harrasta eikä seuraa urheilua. Vapaa-aikanaan hän on perheensä kanssa kotona ja jos mahdollista, nauttii elämästään.

Saanilan kengännumero on salainen ja Uutisvuodossa hänen tehtävänään on vastata kybernetiikkaa, ylipainoa ja kuntauudistusta koskeviin kysymyksiin. Saanilalla on äärimmäisen kova ääni ja hän nauraa paljon. Yleensä itselleen.

Ruudun ulkopuolella:


 

Jussi Jokelainen
tuottaja
Zodiak Entertainment Finland Oy
Uutiskatu 2 (PL 28)
FI 00241 Helsinki
jussi.jokelainen@broadcasters.fi
+358 (0) 207533000
+358 (0) 40 5888 612
www.broadcasters.fi

 

 

Yasir Gaily
käsikirjoittaja

   

Santtu Luoto
suurvisiiri

 

 

Vappu Soppela
käsikirjoittaja, taustatoimittaja

 


Tarja Haapala-Easton
tuottaja, YLE VIIHDE

 

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV1 lauantaisin klo 21.30.
Uusinta maanantaisin klo 18.30.

YLE Areena

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä