Teemalauantai

Takaisin

15.8. Teemalauantai: Woodstock 1969

Lauantaina 15.8.2009 klo 21.00

Tasan 40 vuotta sitten Max Yasgurin maatilalla New Yorkin osavaltiossa järjestettiin kaikkien aikojen kuuluisin rockfestivaali.

Woodstock, YLE

15.-17. elokuuta 1969 pidetyllä Woodstock-festivaalilla esiintyivät muun muassa The Who, Santana, Janis Joplin, CCR, Joe Cocker ja Jimi Hendrix. Festivaali keräsi arviolta puoli miljoonaa ihmistä kuuntelemaan rockin legendaarisimpia nimiä.

Woodstock-dokumentti seuraa festivaalia alun pystytyksestä lopun roskakasojen siivoamiseen. Se kuvaa avoimesti festivaalin tapahtumia ja sen heimohenkisiä osallistujia: mudassamöyrintää, huumeidenkäyttöä ja musiikin palvontaa. Mukana on tietysti valtavasti suurenmoista livemusiikkia.

Alkuperäinen, vuonna 1970 ensi-iltansa saanut elokuva voitti parhaan dokumentin Oscar-palkinnon.

Nyt esitettävä Woodstock: The Director's Cut on vuonna 1994 julkaistu elokuvan pidennetty versio, jossa on mukana alkuperäisestä elokuvasta pois jääneitä esiintyjiä ja kappaleita.
Dokumentin on ohjannut Michael Wadleigh ja tuottanut Bob Maurice. Apulaisohjaajana ja leikkaajana toimi nuori Martin Scorsese.

21.00 Woodstock: The Director's Cut (USA 1970/1994, 215 min.)

Takaisin

Lauantai-illan huumaa YLE Teeman tapaan: syvyyttä ja korkeutta, tunnetta ja tietoa, dokumenttia ja elokuvaa - siis kokonaisia elämyksiä!
Teemalauantai koostuu yleensä elokuvasta ja sen teemaa syventävästä dokumentista, tai päinvastoin. Ohjelmat ruokkivat toisiaan, 1 + 1 on enemmän kuin 2.

Woodstock 1969
festivaalimuistoille omistettu sivusto

Taking Woodstock on tositarina nuoresta miehestä, joka toi rockfestivaalin naapurinsa Max Yasgurin tilalle. Kirja on juuri ilmestynyt suomeksi, elokuva saa Suomen-ensi-iltansa 11.9.

Ang Leen ohjaaman elokuvan kotisivut (Focus Features)

Elliot Tiberin kirjoittaman kirjan esittely (Like)

Rockfestivaaliaate tuli Suomeen 1960-luvun lopussa. Myös kunnianarvoisa Turun musiikkijuhlat reivasi vuonna 1970 ohjelmistoaan pop-pitoisempaan suuntaan.
Ruisrock oli Suomen Woodstock