maahanmuuttajat

Ei ainakaan minun naapurikseni

Mitähän seuraisi, jos arvostetulta alueelta Suomessa myytäisi yllättäen talo vaikkapa kuusilapsiselle, Afrikasta tulleelle muslimiperheelle? Miten naapurit suhtautuisivat uusiin tulokkaisiin? Miten kävisi talojen hintatason? Alkaisivatko naapurit myydä kiireesti talojaan pelätessään hintojen laskevan alueen asukasrakenteen muuttuessa? Vai eikö talonomistaja olisi myynyt taloaan mistään hinnasta? - Not in my neighborhood Tällaista tuli mieleeni kun luin Yhdysvalloissa asuvan
Ma 11.01.2010 @ 15:17Kati Juurus

Reilua etnoruokaa?

Toimittaja Kati Juurus ryhtyi tutkimaan työoloja Helsingin nepalilaisissa ravintoloissa. Edessä oli kuitenkin Himalajan korkuinen muuri: kukaan ei halunnut valittaa tylyä kohteluaan julkisuudessa. Mutta tilalle löytyi kiinalaisia ja muita aasialaisia ravintolatyöntekijöitä, joiden mitta on täysi. Suomalaisella työlainsäädännöllä pyyhitään monissa ravintoloissa lattiaa.

(Laittomat) siirtolaiset pyörittävät Kalifornian taloutta

Syön sanfranciscolaisessa ravintolassa lounassalaatin ja tajuan, että se on tuotettu alusta loppuun siirtolaistyövoimalla. Siirtolaisia syytetään amerikkalaisten töiden varastamisesta, vaikka he tekevät lähinnä töitä, jotka eivät kelpaa amerikkalaisille. Kysynpähän vaan, että mistä amerikkalaiset saisivat ruokansa ja kuka siivoaisi sotkut ilman siirtolaisia!
Ke 18.02.2009 @ 14:45Seija Aunila

"Ainahan niitä somaleita kuolee"

Tein 90-luvun alussa tv-ohjelmaa ympärileikkauksesta. Oppaana minulla oli nuori somalinainen Fardowsa. Hän  ei voinut sietää somalimiehiä. Fardowsa oli näitä ensimmäisen muuttoaallon somaleja. Hänen miehensä oli tapettu, niin myös molemmat vanhemmat. Fardowsa pääsi pakenemaan poikansa kanssa ulkomaille ja lopulta Suomeen.
Subscribe to RSS - maahanmuuttajat