omaishoito

Ti 25.05.2010 @ 15:44Simo Sipola

Suru-uutinen

Helmikuussa esitetty MOT-ohjelma Säästöä vammaisilla kosketti monia. Se kertoi karulla tavalla, miten kunnat ovat valmiita polkemaan vaikeasti vammaisten ja heidän omaistensa oikeuksia. Ohjelmassa esiintyi kaksi rohkeaa vanhempaa, jotka toimivat vaikeasti vammaisten lastensa omaishoitajina. Molemmat vaativat lapsilleen ja itselleen niitä oikeuksia, jotka heille lain mukaan kuuluu.
Ma 01.02.2010 @ 16:20Simo Sipola

Kenen tahto?

  Millä tavalla vaikeasti vammainen, puhekyvytön ihminen määrittelee tahtonsa? Miten voidaan tietää, mikä on vaikeasti vammaiselle parasta hoitoa tai mikä on hänen mielestään paras paikka asua? Pohdin näitä kysymyksiä, kun tein tämän viikon MOT-ohjelmaa.
Ti 05.01.2010 @ 12:04Tiina Merikanto, toimittaja

Ajankohtaisen kakkosen Special: Pitkät jäähyväiset

Ei sitä päätetty 10 vuotta sitten, että tällaisen ohjelman teemme. Ajankohtaiseen kakkoseen tehdyissä alkuvuosien jutuissa käsiteltiin omaishoitajuutta ja Alzheimerin tautia, eikä tehty seuranta-dokumenttia. Kuitenkin jo 2000-luvun alussa syntyi mielessäni toive: olisiko toimittajan mahdollista kulkea Maire ja Kalevi Suojasen rinnalla pidempäänkin?
Ma 01.12.2008 @ 16:26Simo Sipola

Omaiset - ehtyvä luonnonvara

Vanhusten- ja vammaistenhoito on parinkymmenen vuoden päästä umpikujassa. Suuret ikäluokat ovat silloin vanhuksia. Kuka heitä hoitaa?   Helppo vastaus on, että pannaan heidät palvelutaloihin ja muihin laitoksiin. Mutta ei se niin mene, jos viime vuosien muutosta tarkastelee. Kuntien ja valtion virallinen politiikka on jo pitkään ollut vähentää laitoshoitoa. Vanhuksia ja vammaisia hoidetaan entistä enemmän kotona tai kodinomaisesti, siis joko palvelutalossa tai vastaavassa.  
Subscribe to RSS - omaishoito