www.yle.fi
                         Ohjelma     Anna     Juha     Arkisto     Palaute     Etusivu
 
 

'Kissan ja minun välillä vallitsee ehdoton sopusointu.
Kissa tekee, mitä sitä huvittaa ja minä teen niin kuin kissa haluaa´.
(Henry Miller).

TV2:n uusi sarja luotaa laajalti eläinmaailman kirjoa. Mitä koira ajattelee?
Miksi kissat ovat itsenäisiä? Kuinka boat viihtyvät kaupunkimiljöössä?
Onko lehmä ihmisen ystävä? Kuinka rajavartijakoira viettää vapaa-aikaansa?
Missä piilee rotan viisaus? Mitä virikkeitä eri eläimet kaipaavat? Mitä on eläinterapia?
Onko hamsteri uskollinen?

´Historiassa on enemmän esimerkkejä koirien kuin ystävien uskollisuudesta´.

Eläinystävien nuoret, energiset juontajat Anna Taipale ja Juha Tulonen ovat todellisia eläinten ystäviä. He haluavat ja osaavat mennä lähelle ohjelman päähenkilöitä. Annan ja Juhan avulla saavat eläimet oman äänensä kuuluville. Kissat, koirat, hevoset, lehmät, matelijat, jyrsijät, linnut - kaikki saavat puheenvuoron.

´Ihminen luotiin täydentämään hevosta´.

Juha arastelee hevosia, eikä ole koskaan ratsastanut. Nyt hän haluaa oppia tuntemaan niin suomenhevoset kuin lämminverisetkin. Eläinystävissä seurataan mm. Juhan askeleita hevosten rinnalla.

Vaikka Anna on eläinten ystävä, hän kammoaa matelijoita ja hämähäkkejä. Anna aikoo kuitenkin kevään aikana päästä pelostaan. Annan mukana tutustumme erilaisiin käärmeisiin ja hämähäkkeihin. Samalla mekin opimme, etteivät matelijat suinkaan ole ´limaisia ja inhottavia´ vaan mielenkiintoisia ja inhimillisiä.

´Eläimet ovat hyviä ystäviä - ne eivät kysele eivätkä kritisoi´.

Annan ja Juhan mukana pääsemme verijäljille, ratsastamaan lännen malliin, tapaamaan asiantuntijoita sekä mitä erilaisimpia eläimiä. Eläinystävät Anna ja Juha lähtevät niin eläinlääkäreiden vastaanotoille kuin eksoottisten eläinten hoitoloihin tai löytökissojen taloon. He tapaavat lemmikkejä ja omistajia, ammattikouluttajia, koulutettavia, eläinlääkäreitä ja potilaita.

Eläinystävät-sarja elää ajassa. Niinpä katsojat voivat osallistua ohjelman tekoon lähettämällä aihe- ja muita toiveita, ehdotuksia, palautetta.

Tuotanto Filmiteollisuus/Olli Haikka ja YLE Nuortenohjelmat/ Marja Mäki-Reinikka.