Sisältö


24.5. Arvonta suoritettu

Tasan klo 12 kaikki kilpailijat kokoontuivat konserttisaliin seuraamaan arvontaa. Perinteen mukaan nuorin kilpailija saa kunnian toimia onnettarena, tässä kilpailussa nuorin on Roope Gröndahl Suomesta. Tiedottajana ehdin vain kuulla, kun tuomariston puheenjohtaja toivotti tervetulleeksi, veti arvan ja lausui aloittajan nimen, sitten piti jo juosta toimistoon kirjoittamaan. Viiden minuutin päästä kilpailijat odottivat jo kärsimättöminä kilpailun aikataulua sekä harjoitusaikatauluja, jolla oli erityinen kiire - kilpailun aloittajalla oli saliharjoitusaika jo klo 13.

Aikataulujen valmistuttua piti vielä kirjoittaa tiedote ja lähettää lehdistölle. Lehdistön edustajia oli paikalla jo arvonnassa, mm. Ylen väki jututti kilpailijoita näiden sivujen videoblogi-osuutta varten. Muuten tämä ensimmäinen päivä on sujunut lähinnä saliharjoitusten merkeissä. Jokaisella kilpailijalla on tasan kaksikymmentä minuuttia aikaa tutustua Sibelius-Akatemian konserttisaliin. Salin lisäksi pitää tutustua myös uuteen soittimeen, mikä on tietysti suuri ero pianokilpailujen ja muiden musiikkikilpailujen (viulu, sello, laulu) välillä. Jokainen voi valita kolmesta eri flyygelistä, joten aikaa ei ole paljon, jos useampaan soittimeen haluaa tutustua. Toistaiseksi mikään flyygeli ei ole ollut ylitse muiden, vain valinnat ovat menneet suhteellisen tasan.

Kommentit

Mitä ne meistä ajattelee...

Videoblogi on kiva idea ja muutenkin sivuja on mukava selailla, mutta miksi, voi miksi kysymme jälleen ulkomaalaisilta: "Mitä ajattelet Suomesta?" :-(

Viimeisimmät kommentit