Sisältö


1.6. Aika menee nopeasti...

...niin nopeasti, etten eilen ehtinytkään kirjoittaa blogiin. Eilen alkoivat siis välierät - onneksi ei joudu istumaan tuomaristossa, heillä on kyllä varsin vaikeat tehtävä edessä tänä iltana! Eilen aika hurahti sekalaisissa asioissa, minä huolehdin mm. siitä, että Heikki Tuulen upeat kuvat saadaan medialle. Täällä netissähän niitä voi myös tarkkailla Päivä kuvina"-osastolla. Heikki kuvasi kaikki alkuerän kilpailijat harjoituksissa, jolloin kuvista tuli mielestäni intiimimpiä ja ei niin muodollisia. Harjoituksissa valokuvaajalla on myös enemmän mahdollisuuksia hakea erilaisia kuvakulmia. Nyt välierissä Heikki kuvaa esitykset, jolloin kuvakulmia ei voi vaihdella - mutta kyllä yhdestäkin kulmasta saa monipuolisia ja hienoja kuvia, tsekatkaa vaikka Maria Mazon hulmuavat hiukset!
Tänään ehdin ensimmäistä kertaa itse saliin kuuntelemaan soittoa, mikä oli kyllä upea kokemus - ei se toimiston monitori anna yhtään oikeutta flyygelin soinnille, eikä siellä tietenkään voi keskittyä musiikkiin täysin, kun on muita töitä hoidettavana. Yleisöäkin oli kerääntynyt paikalle mukavasti ja tunnelma oli lämmin, bravotakin huudettiin.
Parhaillaan aika menee valmistellessa iltaa. Kun finalistien nimet selviää äänestyksessä pitää lyhyessä ajassa saada tieto heistä medialle, mutta myös suunnitella ohjelmajärjestys ja harjoitusaikataulut jne. Finaalissa pyritään pitämään kiinni alkuperäisestä ohjelmajärjestyksestä mutta sitä voidaan myös muuttaa jotta saadaan aikan järkeviä konserttikokonaisuuksia, ei siis tyyliin "Ravel- Ravel- Ravel- Beethoven- Beethoven- Beethoven"... Palapelissä on myös tällä kertaa enemmän palasia, kun mukaan tulevat kamarimuusikot sekä Helsingin kaupunginorkesteri.

Kommentit

ohi menee

Aika nimittäin, jos ei vieläkään sanaakaan finalisteista.

Viimeisimmät kommentit