Näkymättömät lapset ja isät näkyviksi olisi ehkä eräs keino vähentää lasten syrjäytymistä ja huostaanottoja.

Sanomalehti Keskisuomalainen 11.11.2010. Huoltoriidat:
Eroavat vanhemmat kiusaavat toisiaan jopa keksityillä rikoksilla. Kiistoista miljoonakulut.

Eroavat vanhemmat saattavat jatkaa huotoriitoja yhteiskunnan kustannuksella vuosia. Huoltoriidan voi panna vireille jopa epäilyttävin perustein. Riitelevät vanhemmat kiusaavat toisiaan myös keksityillä rikoksilla.
Professori Juha Hämäläisen mielestä tälläinen oikeusjärjestelmän väärinkäyttö olisi estettävä.

Huoltoriidan kustannukset ovat pienimmilläänkin kymmeniä tuhansia euroja ja joskus summa saattaa nousta kaikkine seuraamusvaatimuksineen jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Kommentti.

Lainaus eräästä lehtiartikkelista, jossa vanhempien tilalle voisi ehkä laittaa SOSSUT?

Yleisellä tasolla on runsaasti keskusteluita avioeron vaikutuksesta lasten tulevaisuuteen. Jostain syystä huostaaotetttujen lasten kokemuksista ei julkisuudessa keskustella.- Miksi ei ?

Netissä aiheista runsasta keskustelua hauilla > lapsen erokriisi < , > lapsen eroahdistus < , > avioero lapsen kokemana < , > näkymättömät lapset <, > erolapsi koulussa <, huostaanotto bisnes < , >lastensuojelu bisnes <

Google haku >näkymättömät lapset. olli piirtola<.

Suomi puhuu palstalla oli marraskuussa 2004 siteerattu ylilääkäri Olli Piirtolan haastattelua otsakkeella "Näkymättömät lapset- tulevaisuuden aikapommiko?".

Muumitarinoiden helmiä on kertomus näkymättömäksi muuttuneesta lapsesta Ninnistä, joka muumien hoteissa tulee vähän kerrassaan näkyväksi, kun häntä rakastetaan, kunnioitetaan ja kuunnellaan.

Keskisuomalainen. 24.11.2004 ylilääkäri Olli Piirtola. Näkymättömiä lapsia on Jyväskylässäkin.

Jyväskylässä on paljon näkymättömiä lapsia, joiden tarpeita vähätellään. Yleiseen välinpitämättömyyteen ja vähättelevään asenteeseen lapsia ja lapsiperheitä kohtaan tarvitaan muutosta, jotta lapset tulevat yhteiskunnassamme näkyviksi. Vanhenmpien hyssytteleminen pitäisi myös lopettaa ja vaatia heiltä vastuuta.

Stakesin kuntatilasto kertoo, että Jyväskylässä lastensuojelun piirissä koko maan keskiarvoon verrattuna on yli kaksinkertainen määrä lapsia.
Yli 12 vuotiaiden nuorisopsykiatrian avohoitokäynnit ovat lähes kolminkertaistuneet. Yksinhuoltajaperheiden osuus on maan keskiarvoa selvästi suurempi.

Lapsi tulee ottaa kaikkialla vakavasti ja hänen itsearvoaan tulee kunnoitaaa. Nyt ollaan näennäisesti suvatsevaisia lastaan laiminlyövien perheiden eriskummallisuuksille. Vanhempia ei haluta syyllistää ja niinmpä heiltä ei uskalleta myöskään vaatia vastuuta.

Yksinäisyys ja aikuisen puute oirehtivat masennuksena, nukahtamisvaikeuksina, väkivaltaisuutena ja tunnekylmyytenä. Liian varhainen aikuistuminen tuottaa vain näennäiskypsyyttä ja antaa vähän eväitä tunne-elämän kehittymiselle. Hän muistuttaa, että lapsen on saatava olla lapsi.

Vanhemmilta vain tuntuu katoavan rohkeus olla aikuisia. Lapset elävät yhä enemmän virtuaalitodellisuudessa, jonka luovat televisio, tietokonepelit ja videot, vaikka he tarvitsisivat aikuisilta oikeita tietoja ja oikeita tunteita.

Eräässä toisessa haastattelussa (Ksml) 23.11.04 Piirtola totesi:
Jyväskylään olisi perustettava välittömästi yksi uusi mielenterveystoimisto, joka auttaisi erityisesti nuoria aikuisia".

>Isättömät perheet. Miten katkaista kierre. Su, 2010-11-14 19:50

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.