• Oscarit suorana Yle Teemalta

  13.02.2014 - 10:29Olotila-toimitus Taiwanilaissyntyinen elokuvaohjaaja Ang Lee Oscar-palkintojen jakotilaisuudessa

  Yle Teema esittää  Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.

  15

 • Mitä sinä muistat 80-luvusta?

  Hae mukaan Lomamatka 80-luvulle -ohjelmaan. Kuva: Yle 11.02.2014 - 11:00Olotila-toimitus

  "Sain kevytmoottoripyörän, ensimmäisen permanentin ja vaaleat raidat sekä olkatoppaukset ja pikeepaidan. Oli Lacoste, Kappa, Levi’s 501, Benetton, Beavers ja Mic Mac. Kaikki rahani menivät vinyyleihin; Dire Straitsiin, Eppuihin ja Iron Maideniin. Kesätöitä sai tuosta vaan." Lomamatka 80-luvulle -ohjelma kutsuu muistamaan, hae mukaan.

  68

 • Hay Day – Hei Apua!

  Hay Day. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. 10.02.2014 - 14:45Anni Alatalo

  Okei, tunnustan. Taidan olla riippuvainen. En innostunut vihaisista linnuista tai karkkisaagoista. Pitäisikö tästä päätellä, että olen tukahduttanut sisäisen farmarini kaikki nämä vuodet? Ajatuksia maatilapelistä, verkon imusta ja elämisen taidosta.

  27

 • "Järkyttävät tapahtumat motivoivat työskentelemään perusteellisemmin"

  Meeri Koutaniemi tyttöjen ympärileikkauskuvakohun jälkeen. Kuva: Strada, Yle 07.02.2014 - 16:53Minna Dufton

  Helmikuun 7. päivän Stradassa raskaan sarjan valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo mitä hän miettii nyt, Helsingin Sanomissa julkaistuista, kahden kenialaisen tytön ympärileikkauksesta otetuista kuvista nousseen kohun jälkeen.

  44 2

 • Pohjoinen pimeä – miten kääntää se voimavaraksi?

  29.01.2014 - 17:00Anni Alatalo

  Vaikka valoa jo näin helmikuussa näkyykin, ovat illat vielä pimeitä. Olotila kysyi vinkkejä pohjoisen pimeän selätykseen kolmelta suomalaiselta.

  84

  Pohjoinen pimeä – miten kääntää se voimavaraksi? Kuva: Seppo Sarkkinen, YLE.
 • Kuningaskuluttaja: Olisiko aika hankkia uudet luistimet?

  17.01.2014 - 13:15Olotila-toimitus

  Luistelemisen kuuluisi olla kivaa. Mutta jos nilkkoja särkee ja varpaita palelee, niin homma ei toimi. Mitä eroa on kauno- ja taitoluistimilla? Entä kannattaako käytettyjä luistimia harkita? Kunkku antaa vinkit.

  0

  Olisiko aika hankkia uudet luistimet? Kuva: Yle
 • Kaikki seisomaan - osallistu tuolittomaan tammikuuhun!

  10.01.2014 - 15:37Olotila-toimitus & Hannamari Luukkanen

  Istuminen tappaa! Lopeta istuminen ennen kuin se on liian myöhäistä.

  19 1

  Tuoliton tammikuu. Kuva: Yleisradio.
 • Radiovinkki: Jenni Pääskysaaren keittiöpsykologiaa Yle Puheessa

  10.01.2014 - 13:05Olotila-toimitus

  "Maailma ei ole koskaan valmis. Sen voi aina yrittää järjestää puhumalla." Jenni Pääskysaari vieraineen äänessä Yle Puheessa keskiviikkoisin klo 13.

  1

  Radiovinkki: Jenni Pääskysaaren keittiöpsykologiaa Yle Puheessa. Kuva: Yle Kuvap
 • Ponille kyytiä -klassikon kaikki kaudet Yle Areenassa

  2000-luvun alun hulvaton Emmy-palkittu brittiläinen sketsisarja Ponille kyytiä on noussut esiin, kun uuden kotimaisen Siskonpeti-sarjan tähtinelikko on haastatteluissa verrannut omaa työtään tähän klassikkoon. Yle Areena uusii sarjan kaikki kolme tuotantokautta paketteina perjantaisin 17.1. alkaen.

  2209

 • Pimeyden keskeltä löytyy valo

  Jonkun olisi aika jo avata taivaan verhot ja päästää aurinko näkyviin. Edes sata kiloa appelsiineja, keltainen alusvaatekerta tai kirkasvalolamppu ei tee enää tehtäväänsä. Sitä melkein taipuu murskaavan pimeyden alla, mutta ehkä yksi keino on käyttämättä?

  22

 • Kirja joka muutti elämänsuuntaa

  Mia Kankimäki luki tuhannen vuoden takaisen kiotolaisen hovinaisen Sei Shõnagonin Tyynynaluskirjan. Hän inspiroitui kirjasta ja lähti tutkimaan Seitä Japaniin. Matkasta syntyi kirja Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin.

  59

 • Auttamisen halu tärkein

  Maija on antanut jotain itsestään toisten hyväksi. Hän on luovuttanut 10 munasolua tuntemattomalle perheelle. Munasolujen luovutus on pieni iso asia, hän sanoo.

  153 5

 • "Luo oma todellisuutesi, seuraa sydäntäsi"

  Näyttelijä Sanna Stellan katsoo menneisyyteen, nuoruuden itseensä. Miten tähän on tultu? Mitä neuvoja, kannustavia sanoja sanoisit nuorelle itsellesi, jolle kaikki on vielä edessä?

  43 2

 • Kolme kirjaa, jotka jokaisen pitäisi lukea elämänsä aikana

  Olotilan lukijat suosittelevat yli sataa mielenkiintoista kirjaa, jotka jokaisen kannattaisi elämänsä aikana lukea. Löytyykö oma lempikirjasi joukosta? Tästä listasta löydät lukuvinkkejä juhlapyhiin.

  184 5

 • "Koskaan ei ole myöhäistä muuttaa suuntaa"

  Näyttelijä ja laulaja Vuokko Hovatta katsoo menneisyyteen, nuoruuden itseensä. Miten tähän on tultu? Mitä neuvoja, kannustavia sanoja sanoisit nuorelle itsellesi, jolle kaikki on vielä edessä?

  39

 • Työhuoneeni: Joutomaa on paikka tarinoille

  Kellonsoittajankadulla, Turussa on Joutomaa. Mutta mikään arvoton paikka se ei ole, vaan täynnä mielikuvitusta. Joutomaa on nimi tarinoille, mutta myös pieni puoti.

  141

 • Tv-vinkki tapaninpäivään: Klaus Härön Kaksi kotia

  Klaus Härön ensimmäinen nykyaikaan sijoittuva elokuva Kaksi kotia (Dagmamman) kertoo perheestä, äidistä ja isästä ja heidän unelmistaan. Mitä tapahtuu, kun asiat, joiden pitäisi nostaa ja kantaa ovatkin kahleita ja taakkoja? Mitä tapahtuu, kun unelmat muuttuvat täydellisiksi vastakohdikseen?

  122

 • "Sano ääneen, mitä tunnet"

  Näyttelijä ja stand up -koomikko Pirjo Heikkilä katsoo menneisyyteen, nuoruuden itseensä. Miten tähän on tultu? Mitä neuvoja, kannustavia sanoja sanoisit nuorelle itsellesi, jolle kaikki on vielä edessä?

  63

 • "Älä pelkää olla oma itsesi"

  Näyttelijä Inka Kallén katsoo menneisyyteen, nuoruuden itseensä. Miten tähän on tultu? Mitä neuvoja, kannustavia sanoja sanoisit nuorelle itsellesi, jolle kaikki on vielä edessä?

  9

 • Siellä missä yö ja päivä kohtaavat

  Ville Haapasalon huikeat matkat Venäjällä jatkuvat Yle Teemalla. Tällä kertaa matkakohteena on Jäämeren rannikko. Karun kaunis luonto näyttää Villelle ja kuvausryhmälle mitä tarkoittaa oikeasti vaikeat elinolosuhteet.

  654

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä