• Kiinnostavatko Olotilan perhesisällöt?

  26.02.2014 - 15:16Anni Alatalo Oletko supercool mutsi? Kuva: stock.xchng, Anton belodcodchenko.

  Olotilan perhesisällöt muuttavat yle.fi:hin.

  2

 • Tokaluokkalaisen vanhemmalla vielä mahdollisuus hoitovapaaseen

  Tokaluokkalaisen vanhemmalla mahdollisuus hoitovapaseen.Kuva:stock.xchng, Mokra. 03.02.2014 - 14:03Anni Alatalo

  Pienen koululaisen vanhemmalla on mahdollisuus Kelan tarjoamaan osittaiseen hoitorahaan, joka mahdollistaa lyhyemmän työviikon.

  18 1

 • Äiti yrittää olla hetken yksin

  Paikkoja joihin vanhemman ei kannata lähteä ilman lasta. Kuva: stock.xchng. 31.01.2014 - 12:17Anni Alatalo

  Joskus vanhemman on hyvä pysähtyä ja olla hetki yksin. Vai onko?

  747

 • Television lastenohjelmat 50 vuotta: Yleisöäänestyksen voitti Pelle Hermanni

  Television lastenohjelmat 50 vuotta - Pelle Hermanni voitti yleisöäänestyksen. K 31.01.2014 - 11:00Olotila-toimitus

  Television lastenohjelmat 50 vuotta -juhlavuosi avataan Tampereen elokuvajuhlilla. Juhlavuoden kunniaksi aikuisiksi kasvaneet lapset äänestivät elokuvajuhlien lasten lauantainäytösten sisällön. Äänestyksessä annettiin yli 7 000 ääntä, ja äänestyksen voitti 25 % äänistä saanut Pelle Hermanni.

  62 1

 • Tehdäänkö jotain? Lapsiperheen puuhaa huokeaan hintaan

  28.01.2014 - 14:12Anni Alatalo

  Palkkapäivään on vielä aikaa ja perheen kirjanpito kertoo, että mitään ylimääräistä ei voi tehdä, jotta ruokaa saadaan pöytään. Mitä lasten kanssa voi puuhailla ilmaiseksi tai huokeaan hintaan?

  69

  Lapsiperheelle tekemistä huokeaan hintaan. Kuva: stock.xchng, ivanmarn.
 • Suihkutissit vaikeuttavat imetystä

  23.01.2014 - 15:48Anni Alatalo

  Imetyksen tuki ry:n vertaistuen mukaan suihkutissiongelma on yleinen, mutta jää helposti vaille asiallista tukea ja ohjausta.

  139 4

  Suihkutissit vaikeuttavat imetystä. Kuva:stock.xchng, T.Rolf.
 • Kun tavalliset asiat ovat haasteita (niin keksitään niihin ratkaisu!)

  22.01.2014 - 10:03Ulla Vuorela

  Tammikuussa järjestettiin Helsingissä Kaikkien lasten syntymäpäivät kaikille vammaisille lapsille ja heidän perheilleen. 50 lapsen synttärijuhlilla nostettiin esiin estettömyyttä ja muiden huomioimista.

  213

  Ville Lönnqvist Kaikkien lasten synttäreillä Jaatinen ry:n tiloissa. Kuva: Marko
 • Mummolassa on hauskempaa

  21.01.2014 - 14:47Anni Alatalo

  Isovanhemmilla on oikeus kuoria kerma päältä, kun me vanhemmat kuljetamme lapsiamme pitkin arjen asfalttia. Lapsillamme on oikeus luoda vanhempiimme aivan erilainen suhde kuin meillä aikoinaan tai edelleen on. Meille vanhemmille tämä voi aiheuttaa hermon kireyttä.

  212 11

  Mummolassa on hauskempaa. Kuva: stock.xchng, Martyna Adamczyk.
 • Näin kerrot lapselle pahoista aikuisista

  Kuinka varoittaa lasta tuntemattomista aikuisista, jotka saattavat tehdä pahaa? Lapsi voi varoittelun jälkeen tulla ylivarovaiseksi; koulumatkalla hän säikkyy jokaista vastaan tulevaa aikuista. Erityistason seksuaaliterapeutti Kirsi Porras kertoo, kuinka puhua pienelle lapselle etukäteen vieraista aikuisista ja oudoista tilanteista kuitenkaan pelästyttämättä lasta.

  1177 6

 • Mitä tehdä, jos epäilet lapsesi joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi?

  Jos vanhemmalla on syytä epäillä lapseen kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä kannattaa hänen ottaa yhteyttä poliisiin ja tehdä rikosilmoitus mahdollisimman pian. Mitä muuta tuossa tilanteessa on hyvä tehdä?

  14

 • Kuinka kohdata Yhteisvastuukampanjan mainoskuvat?

  Kuvassa äiti pitää sylissään kuolevaa lasta. En pysty katsomaan ilman, että menen aivan toisiin sfääreihin, tekee niin pahaa. Toisessa kuvassa mies kantaa käsillään kuolevaa naista. Ei yhtään sen helpompaa. Helmikuussa nämä kuvat tulevat ulkomainontaan, sitten niiltä ei voi välttyä. Kuinka kuolema tulisi esittää?

  83 2

 • Lasten kanssa matkalla – kotimaiset kylpylät

  Kotimaisissa kylpylöissä on aaltoja ja pikaruokaa ja hymyileviä hengenpelastajia. Myös tavallisesta uimahallista saa hiihtolomalla irti iloa. Puoli seitsemän -toimittaja Pauliina Ståhlberg testasi vaihtelevien lapsikokoonpanojen kera kahta kylpylää ja yhtä uimahallia.

  39

 • Lasten kanssa matkalla - Thaimaa

  Lasten kanssa matkalla testataan tällä kertaa uima-altaita ja luonnonvesiä Khao Lakissa, Phuketissa ja Krabilla. Toimittaja Pauliina Ståhlberg oli perheineen Thaimaan-reissulla kolmena eri vuotena. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  65

 • Kasvuseula.fi:ssä voi seurata itse lapsen kasvua

  Kasvukäyristä viis? Nyt kun parjatut mutta tarpeelliset lasten kasvukäyrät on saatu uudistettua, odotetaan niiden saapumista koko perusterveydenhuollon käyttöön. Uudistettuja kasvukäyriä voi hyödyntää nyt kaikki vanhemmat: kasvuseula.fi-palvelussa saa tietoa oman lapsensa kasvusta, ja tiedot voi tallettaa myös myöhempää käyttöä varten.

  42

 • Tv:n lastenohjelmat 50 vuotta - mitä haluaisit nykypäivän lapsen katsovan?

  Ylen lastenohjelmat lasketaan syntyneiksi vuonna 1964, kun lastenohjelmien säännölliset lähetykset alkoivat ja Lasten ja nuorten toimitus perustettiin. Mikä lastenohjelma on vaikuttanut sinuun eniten? Äänestä Tampereen elokuvajuhlille sisältöä 10.1. alkaen.

  66

 • Haetaan monikulttuurisia lapsiperheitä Ylen uuteen tv-sarjaan

  Uusi, raikasotteinen lapsiperheistä kertova tv-sarja ilahduttaa ja koskettaa. Vuonna 2014 kuvattavaan Ylen uuteen tv-sarjaan haetaan nyt lapsiperheitä, joissa ainakin toisella vanhemmalla on juuret muualla kuin Suomessa.

  589 36

 • Kompromissi lahjakääreisiin

  Tuntuu, että lelut jotka haluaisin lapsilleni joululahjaksi ostaa, ovat aivan muuta, mitä he haluaisivat saada. Mielestäni lelun pitäisi olla sellainen, joka saa mielikuvituksen lentämään. Lelu joka synnyttäisi monenlaisia leikkejä, oli leikkikaverina sitten tyttö tai poika.

  22

 • Paikkoja joihin vanhempien ei kannata lähteä lasten kanssa

  Oletteko ajatelleet lähteä lapsen kanssa jonnekin? Mummolaan, ravintolaan tai leikkipuistoon? Ei kannata.

  333 16

 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Joulu on henkinen extreme-rata

  Ei minusta niin väliksi, mutta lasten takia vietämme ihan perinteisen joulun. Joulu on lasten juhla! Toki on, mutta myös melkoinen koetus lasten ja aikuisten inhimillisyydelle.

  311 4

 • Ehkä ensi jouluna?

  Korjaan leipomisen jälkiä keittiöstä ja mietin, miksi joulu joulun jälkeen järjestän itseni tähän ansaan. No siksi tietenkin, että haluan antaa lapsilleni jotain erikoista, jotain meidän perheen näköistä. Samalla uuvutan itseni muutenkin kiireisen joulun alusajan paineessa.

  30 3

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä