Useimpien naisten palkka ei riitä sijoitukseen, joten ei ole ihmekään, jos naiset prosentuaalisesti vähemmän seuraavat talousjournalismia tai ottavat selvää sijoitusmahdollisuuksistaan. Kun alle kahden tonnin palkasta maksaa yliopisto-opintonsa, vuokransa, auton (joka on mahdollisesti pakollinen, jotta pystyy hoitamaan työnsä), puhelimen, sähkön, vakuutukset ym. pakolliset menot, niin ei siinä enää sijoitella. Parisuhteessakin on varmaan usein pakko ottaa ne suuret lainat miehen nimiin, koska hän pystyy maksamaan lyhennykset - varsinkin silloin, kun perheeseen syntyy lapsia ja nainen on äitiyslomalla tai hoitovapaalla.

On turha syyllistää naisia rahattomuudesta jonkun iltapäivälehden takia, kun tilastojen mukaan miehet tuhlaavat paljon kalliimpiin kohteisiin. Kun nainen tuhlaa, hän ostaa huulipunan. Kun mies tuhlaa, hän ostaa auton tai veneen tai vähintään kotiteatterin. Hankintoja perustellaan tarpeella, mutta usein vanhempikin auto olisi vielä hyvä, vene on huvikäyttöön eikä kukaan ole tähän mennessä kuollut kotiteatterin puutteeseen.

Ja jos pitää valita jokin esimerkki, niin on parasta tarkistaa sen kirjoitusasu. Jos nainen ostaa yhden "cafe latten" päivässä, niin kyllä siinä miljonäärikin köyhtyy. Italian kielessä kahvi on caffe ja kahvila café. Otsikkonne mukaan nainen siis ostaa maitokahvilan päivässä. Café on ranskalainen muoto ja ranskassa maitokahvi on café au lait.

>kirjastotäti Ti, 2011-03-08 20:52

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.