Tässä "asiantuntija" ja kysyjä itse tekevät yksinkertaisesta asiasta aivan ihmeellisen vaikean ja monimutkaisen!

Meillä on lähisuvussa homopari, on ollut jo ennen lastemme syntymää. Tämän lisäksi olen itse jo tähän ikään mennessä ehtinyt oppia, ettei rakkaus katso sukupuolta. Naiset voivat rakastua miehiin tai naisiin ja päinvastoin, ja haluta elää elämänsä naisen tai miehen kanssa.

On ollut aika luonnollista kertoa lapsille tämä sama havainto. Vanhempana täytyy myös ottaa huomioon se mahdollisuus, että oma lapsi saattaa olla enemmän kiinnostunut omasta sukupuolestaan romanttisessa mielessä. Tällöin myös lapselle annetaan viesti siitä, että on yhtä normaalia rakastua mieheen kuin naiseen. Jos puhutaan tiukasti homoista, lesboista tai bi-seksuaaleista, viestitetään, että he ovat jotenkin outoja ja erikoisia. Sellaisella viestillä voi ehkä vähentää mielenterveyttäkin uhkaavia ahdistustiloja ja muita ongelmia, joita voi herätä kun tajuaa, ettei ole "normaali", jos kotona on annettu ymmärtää, että heterous on se normi ja muut jotain kummia lesboja tai homoja.

Merkittävää sukupuolten kannalta parisuhteessa on vain lisääntymisbiologia, eli se, että lapsia voi saada vain naisen ja miehen vauvansiemenet yhdistäällä.

>helppoa Ti, 2011-09-06 10:02

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.