Himpulan pimpula, tuli ajatus. En jaksanut ihan kaikkia kommentteja lukea, joten voi olla että joku tämän jo keksikin. No niin: miksi on kiire? Kauanko kestää, ennen kuin vaatteet ovat päällä ja leikit leikitty? Eli pisteestä A (herääminen) pisteeseen B (ovesta ulos) kestää XX minuuttia. Joillain 30, joillain 60. Jos on todettu, että A:sta B:hen kestää tunnin ja pisteessä C (päiväkoti) pitää olla klo 7.30 - joka onkin toistaiseksi ainoa kronos-aika tässä tapahtumaketjussa. Kaikki muu on kairosta. Ymmärrättehän? Tämä on hyvin yksinkertaista: herätkää aiemmin.

No miksi sitten näin ei tehdä? Koska aikuinen ei itse halua mennä nukkumaan jo klo 21 voidakseen herätä klo 05, jotta lapset ehtisivät kiireettömästi päivähoitoon ja aikuinen itse töihin. Koska hän haluaa katsoa Greyn anatomian ja Kympin uutiset ja "vielä ton jonkun sarjan jonka nimee en muista". Silloin ollaan tilanteessa, jossa kiire syntyy nimenomaan valinnoista = "valitsin oman ilta-aikani sen sen sijaan, että olisimme kaikki heränneet aamulla niin aikaisin, että varmasti ehdimme."

Nyt saan varmaan suitsutusta? Miksi me emme voisi mukauttaa itseämme elämään sen määrätyn ja vallitsevan maailman aikataulun mukaan (= On määrätty, että töissä on oltava klo 07.30. On minusta kiinni, kuinka kiireellä sinne menen.)

Itse taidan aloittaa kokeilun jo tänään.

>Chilli To, 2012-03-08 12:52

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.