Mutta osaako Pia selittää, miksei hänen miehensä peitä hiuksiaan ja paljaita ihoalueitaan? Voihan minuakin kiihottaa miehen ruskettunut niska tai paksu kihara tukka! Miksi me ylipäätään keskustelemme aina vain naisten pukeutumisesta emmekä miesten? Entä miksi ei olisi mahdollista luopua liiallisesta ulkonäkökeskeisyydestä ilmankin kaapua? Sehän on ihmisenä kasvamisen kysymys, jota ei tarvitse ulospäin merkitä pukeutumisella. Ja meidän kulttuurissamme kaapuun verhoutuminen paradoksaalisesti korostaa ihmistä ulkoisesti. Vaatimatonta pukeutumista olisi pikemminkin farkut ja villapaita.

Muslimien tapoihin liittyy niin radikaaleja kulttuurisia eroja omiin arvoihimme verrattuna, että on täysin ymmärrettävää, että meidän on vaikea hyväksyä sitä, että suomalainen näin kääntää selkänsä omalle kulttuurilleen omalla maallaan. Meidän yhteiskunnassamme ei ole tapana tehdä eroja naisia ja miehiä koskevien käyttäytymissääntöjen välille. Meillä on kohteliasta katsoa kaikkia ihmisiä silmiin ja kätellä ihmisiä, ja päinvastainen on vastaavasti epäkohteliasta. Jos minä ojennan miehelle käteni ja mies ei siihen tartu koska minä olen nainen, se on äärimmäisen loukkaavaa. Kenen silloin pitäisi olla suvaitsevainen? Kenen pitäisi ymmärtää ja ketä?

Uskoisin, että Koraanin korostamaan hyvään elämään voi päästä myös sopeutumalla ulkoisesti ympäröivän kulttuurin tapoihin. Jos kerran Koraani ei kehota suhtautumaan naiseen vähempiarvoisena ja kontrolloitavana sukupuolena, olisi varmasti syytä luopua sellaisista tavoista, jotka meidän kulttuurissamme antavat sellaisen vaikutelman.

>Suvaitsevainen mutta tasa-arvoinen Ti, 2012-05-08 13:46

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.