Yli kolmevuotiaalle lapselle tekee ihan hyvää olla välillä pieniä hetkiä erossa äidistä ja näin opetella turvallisesti pienissä ympyröissä olemaan oma itsensä. Tuo teidän 3krt/vko 5-7 tuntia kerrallaan kuulostaa oikein hyvältä.

Mielestäni asiaan vaikuttaa myös se, kuinka kauan äiti aikoo olla kotona. Jos äiti haluaa palata töihin heti äitiyloman jälkeen, kannattaa esikoinen varmaan pitää tutussa hoitopaikassa. Mikäli äiti/ tai isä jatkaa kotona pidempään, kannattaa miettiä myös kerhoja vaihtoehtona. Lapsi tottuu uuteen ryhmään aika nopeasti. Oman kokemukseni mukaan kerhoissa on myös aktiivisempaa toimintaa kuin päiväkodeissa, kun päivät ovat lyhyempiä. Kerhot ovat myös lapsista kivoja, koska siellä ollaan vain aamupäivän ajan ja sitten pääsee taas kotiin äidin seuraan.

Meidän perheeseen syntyi toinen lapsi esikoisen ollessa 2v3kk. Hänet otin pois hoidosta, koska kyseessä oli noin pieni ihminen. Molemmille riitti syliä ja aikaa; nukkuuhan vauva kuitenkin aika paljon.

Imetys sujui myös hyvin, toisen lapsen kanssa siihen on rutiinia huomattavasti enemmän kuin ekan. En olisi esimerkiksi esikoista pystynyt/osannut imettää niin rennosti eri asennoissa ja paikoissa kun pikkuveljeä pystyin. Kuopusta imetin myös pidempään, 1v7kk, (siikoista 1v3kk)Se kun oli niin helppoa.. varsinkin kun käytiin esikoisen kanssa kerhoissa, muskareissa yms.

Ma, 2009-04-06 07:52

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.