Viineihin tutustuminen on kuulunut harrastuksiini jo 80-luvulta lähtien. Siitä huolimatta en vieläkään voisi kehua osaavani alaa mitenkään liian hyvin. Jatkuvasti oppii uusia asioita ja löytää mielenkiintoisia uusia viinejä. Jopa uusia viinimaitakin saattaa osua kohdalle. Viime vuoden viinimessuilla esimerkiksi Slovenian osasto oli erittäin antoisa hyvien viiniensä ja loistavan palvelun takia. Eräs esittelijöistä oli huippusommelier, joka todella osasi asiansa ja neuvoi mielellään halukkaita. Kyseisellä osastolla ei ollut kovin paljon kävijöitä, koska suurin osa kierteli ennestään tuttujen maiden tiskeillä. Tämä oli tavallaan sääli Sloveniaa kohtaan, mutta onni minulle ja kaverilleni, jotka saimme todella hyvää opastusta maan viineihin. Jos olisimme vain pysyneet tutuissa viineissä, olisimme menettäneet erittäin hyvän kokemuksen. Toki niitä tuttuja ja turvallisiakin viinejä on mukava maistella ja vaikkapa verrata aikaisempiin maisteluihin.

Viinien maistelu on sangen mielenkiintoinen harrastus, jonka harrastajista valitettavasti on vääriäkin mielikuvia. Jotkut mieltävät sen hienosteluksi tai jotenkin elitistiseksi puuhasteluksi. Tietysti se voi jollekin sellaistakin olla, mutta yleensä se on ihan tavallisten ihmisten miellyttävää uuden opiskelua. Monesti siihen liittyy mukavaa yhdessäoloa ja viineistä keskustelua ja niiden arviointia. Kavereiden kanssa vertailu antaa mielestäni paljon enemmän kuin pelkkä yksistään maistelu.

Edellinen kommentoija jo mainitsikin Alkon Etikettiklubin, joka tarjoaa hyvän mahdollisuuden tähän harrastukseen muiden samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa. Tervetuloa mukaan.

To, 2009-05-28 12:50

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.