Itse tein juuren torilta ostetusta (aidosta) ruisleivästä. Silppusin pari päivää vanhasta leivästä sisukset kuppiin ja peitin kuumalla vedellä. Sekoittelin seosta tasaiseksi sitä mukaa kun leipä vettyi ja kutakuinkin tasaiseen "velliin" lisäsin vähän ruisjauhoja. Seos kävi keittiönpöydän kulmalla 3-4 päivää, liinalla peitettynä, kunnes alkoi kuplia ja haista ihan selvästi happamalle. Taisin jossain välissä lisätä jauhoja, mutta varmaksi en valitettavasti muista. Paras "vinkki" mitä minä olen nyt oppinut ruisleivän teossa, on että se tarvitsee aikaa kaikissa vaiheissa: juuri käymiseen(useita päiviä), taikina kohoamiseen(useita tunteja) ja leipä paistoon(1-2 tuntia)

Ke, 2009-08-12 17:36

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.