Puhdista lasi purkki erittäin huolellisesti, aivan kuin tekisit säilykkeitä. Keitä vesi ja jäädytä se huoneenlämpöiseksi. Haki karkeita ruisjauhoja ja tee vedestä ja jauhoista puhdistetussa astiassa puhdistetulla lusikalla tms. erittäin löysä velli. Vatkaa velliä pitkään, niin että se saa sitkoa ja ilmaa. Anna sitten vellin olla ilmaa päästävällä liinalla peitettynä erittäin lämpimässä mutta tuuletetussa paikassa, esim. helteisessä keittiössä useita päiviä. Se alkaa ennen pitkää kuplimaan ja haiseaan happamalta.

Eri paikkakunnilla on erilaisia villihiivoja ja bakteereja, joten juuresta tulee eri makuista. Kaupungit eivät ole parhaita paikkoja.

La, 2009-08-15 17:10

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.