Olisiko puisesta pikkusaavista hyötyä? Itsellä on tamminen, vuosi sitten hankittu.( Juuri on isoäidin peruja.) Käytön jälkeen kuivatin pienen osan taikinaa sen pinnalle ja jauhotin sen kauttaaltaan ja annoin kuivua. Sitten vein sen viileään,valottomaan paikkaa.
Ensimmmäisillä kerroilla se ei alkanut heti hapattua, joten lisäsin siihen piimää.
Nyt juuri toimii hyvin, kun se on "kiinnittynyt" saavin pintaan. Jos tämä auttaisi alkukasvatuksen jälkeen. Juuri pääsisi lepäämään.
Herätys edeltävänä päivänä lämpimällä vedellä kauttaaltaan valeltuna, hieman aikaa antaa saavin vettyä. Tämän jälkeen kädenlämmöistä vettä ja juuren "rapsuttelua" saavin pinnasta, niin että vesi tulee sameaksi. Tee vellimäinen seos ja anna hapattua yön yli. Tee taikina valmiiksi, leivo leivät ja jätä saavi pesemättä taikka pakasta pieni osa taikinaa.
Olisiko puisesta pikkusaavista hyötyä? Itsellä on tamminen, vuosi sitten hankittu.( Juuri on isoäidin peruja.) Käytön jälkeen kuivatin pienen osan taikinaa sen pinnalle ja jauhotin sen kauttaaltaan ja annoin kuivua. Sitten vein sen viileään,valottomaan paikkaa.
Ensimmmäisillä kerroilla se ei alkanut heti hapattua, joten lisäsin siihen piimää.
Nyt juuri toimii hyvin, kun se on "kiinnittynyt" saavin pintaan. Jos tämä auttaisi alkukasvatuksen jälkeen. Juuri pääsisi lepäämään.
Herätys edeltävänä päivänä lämpimällä vedellä kauttaaltaan valeltuna, hieman aikaa antaa saavin vettyä. Tämän jälkeen kädenlämmöistä vettä ja juuren "rapsuttelua" saavin pinnasta, niin että vesi tulee sameaksi. Tee vellimäinen seos ja anna hapattua yön yli. Tee taikina valmiiksi, leivo leivät ja jätä saavi pesemättä taikka pakasta pieni osa taikinaa.