Valkosipulit sukassa:

mihin perustuu, että valkosipulit laitetaan sukkiin ja sukat JALKAAN? Eli mahdollisimman kauas hengitysteistä? Oma kokemus, tuttujen ja erityisesti tuttavien lasten kokemukset aiheesta on että lohkotut valkosipulit/sipulit laitetaan siihen parittomaan sukkaan joka pyörii ylimääräisenä nurkissa, sukka (tai paperi tai harso tai ihan vaan sellaisenaan) asetetaan pään läheisyyteen nukkumatilaan/sänkyyn. Mieluiten sipuli kuin valkosipuli, tehoaa äkäisemmin.

Olisi mielenkiintoista kuulla mihin tämä ihokosketus jalkaterässä perustuu tässä. (Siihenkö että ihoon vapautuu auttavia aineita ja jalka on mahdollisimman kaukana nenästä, ettei vaan tukkoiseen nenään haise pahalta?!) Maalaisjärki nimittäin sanoo, että kyse olisi sipulia leikatessa vapautuvista hapoista ja voimakkaasta tuoksusta, jotka sitten auttaisivat esim. nenää aukeamaan ja limat liikkeelle. Vähän niin kuin höyryhengittäisi vaikka eukalyptustustippoja.

Olen myös kuullut ja lukenut ihmisten saaneet allergisia ihoreaktioita ja kivuliaita rakkoja ihoonsa, kun ovat (omien sanojensa mukaisesti noloina kertoneet että olivat) käsittäneet ohjeen väärin ja laittaneet sukat jalkaansa/lasten jalkoihin. Huomasin että olet kirjoitellut tästä aiheesta useammassa paikassa ja olisi varmaan hyvä huomauttaa tuosta herkän ihon reaktiosta, moni varmasti luottaa sanatarkkaan ohjeisiisi (olethan tutkiva journalisti enemmän kuin joku jamppa joka pitää omaa henkkoht blogiaan). Onko oikeasti mahdollista että ohje onkin käsitetty väärin ja sipulipalat auttavat hengitysilman kautta, eivät ihon?

Äh, muutenkin kiinnotaisi vaan kuulla perusteet näinkin hassun kuuloiselle jutulle. ...Tän sun kirjoituksen pohjalta muuten kuulostaa tosiaan siltä niin kuin sulle naurettaisiin usein :) Kaikella ystävyydellä: en ihmettele. Tsemppiä!

La, 2009-11-07 22:03

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.