Ikävä kyllä vastaus ei ole käsien pesemisessä, sillä jos joku vaikka aivastaa parin metrin päästä sinusta, sinä tulet hengittämään niitä pisaroita sisääsi. Ja lisäksi tietenkin kannattaa muistaa että virukset elävät pinnoillakin, eivät toki pitkään, mutta kuitenkin.

Kuulun itse riskiryhmään ja otin rokotuksen, kuten myös kausi-influenssarokotuksen. Tutkin asiaa monelta kantilta ja puhuin useamman asiantuntijan kanssa, sekä keskustelin asiasta rokotuksia vastustavan ja puoltavan henkilön kanssa ja lopulta vaakakuppi kallistui sille puolelle, että rokotus kannattaa ottaa.

Kannattaa muistaa että rokote ei suojaa heti! Kuten saimme huomata eilen kuolleen 18-vuotiaan nuoren naisen kohdalla. Keskimäärin rokotussuojan on sanottu tulevan 10-14 päivässä, mutta siinä on yksilöllisiä eroja niin että suojan saaminen voi kestää mitä tahansa 7-21 päivän väliltä. Tosin voidaan olettaa että jos taudin saa kun rokotteen suoja on vasta muodostumassa, sen voisi sairastaa lievempänä ellei kyse ole sitten hyvin riskialttiista ihmisestä.

Isäni on kananmunalle allerginen eikä siten voi ottaa rokotetta. Kieltämättä panee miettimään, koska muistan kuinka ollessani lapsi isäni sairastui yllättäen vaikeaa keuhkokuumeeseen ja se oli todella rankkaa katsottavaa :-( Ja tiedä sitten miten isä siitä selviäisi näin vanhempana....

Ke, 2009-11-11 17:34

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.