Heli Kajo euroviisulavalle poronnahkapitsissä

Ke, 2010-01-13 11:56
Laulaja-lauluntekijä Heli Kajo. Kuva: www.helikajo.fi

Mieleltään pariisilainen Heli Kajo pukee euroviisulavalle ylleen supisuomalaista poronnahkaa. Suomalaista designia ranskalaisin maustein, s'il vous plaît!

Helsinkiläistä laulaja-lauluntekijä Heli Kajoa luonnehditaan musiikillisesti Pariisiin eksyneeksi Leevi & the Leavingsiksi. Pariisiin Kajon yhdistää myös kiinnostus ranskan kieleen, ranskalaiseen elämäntapaan sekä muotiin.

Euroviisukarsintoihin osallistuvan Kajon esiintymisasu on sekin silkkaa pariisilaista lumoa – mutta vain hengeltään: poronnappanahka ja suomalainen vaatesuunnittelija Laura Juslin liittävät asun tiivisti Suomen maankamaralle.

TaiKissa vaatesuunnittelua opiskeleva Laura Juslin on tullut tunnetuksi turkisten suunnittelijana. Kajo pyysi ystäväänsä suunnittelemaan asun, sillä tämä tuntee laulajattaren tyylin jo ennalta.

- Halusimme säilyttää minulle ominaisen feminiinisyyden mutta tuoda siihen ripauksen rokkia mukaan. Asuni on sekoitus tyttömäistä keveyttä ja raffimpaa tyyliä, kuvailee Kajo.

Raffimmaksi eli rajummaksi asun tekee pitsiksi laserleikattu poronnappanahka. Nahan alla on nude-sävyistä silkkiorganzaa.

Yleensä Kajo valitsee esiintymislavalle asun jossa tuntee olonsa hyväksi. Useimmiten se on hame tai mekko sekä tavaramerkiksi muodostuneet korkeat korot. Lisäksi Kajo rakastaa koruja.


Korkokengät tuovat itsetuntoa - jos niillä osaa kävellä

Kengiksi euroviisulavalle Laura Juslin valitsi Kajolle Christian Louboutinin mustat verkkonilkkurit - korkeutta koroissa on suunnilleen 15 senttiä. Kengissä on verkoksi punottua nappanahkaa ja reilu korokepohja. Juuri samanlaiset kevään supermuotinilkkurit on nähty ainakin Gwyneth Paltrow´n jalassa.

- Saan usein palautetta korkeista koroistani, ihmiset ihmettelevät miten pysyn niillä pystyssä. Se jää taas nähtäväksi, viisulava kun taitaa olla aika liukaspintainen!

Millaiset sitten ovat hyvät kengät laulajattaren näkökulmasta?

- Hyvät kengät ovat sellaiset, jotka tuntuvat nostavan pituuden lisäksi itsetuntoa. Niillä on siis ehdottomasti pystyttävä kävelemään ilman, että pelkää koko ajan kaatuvansa tai taittavansa nilkkansa. Hyvä platform (korokepohja) auttaa usein asiaa. On myös tärkeää, ettei tarvitse pelätä kenkien tippuvan jalasta.

Tyyliesikuvakseni Kajo mainitsee Lily Allenin, joka on Kajon mielestä onnistunut sekoittamaan katuasennetta ja huippumuotia hyvin keskenään.

Perjantain euroviisulavalle Kajo nousee hieman hämmentyneenä: pikaisesti tehty demo ja pyyntö kutsuartistiksi kävivät äkkiä. Kuinka lavatyyli syntyy perjantaina, Heli Kajo?

- Minut meikkaa ja kampaa Ella YLEltä, jonka tunnen jo parin vuoden takaa, kun olin laulamassa taustoja viisuissa. Ja Laura tulee myös paikalle pitämään huolen siitä, että puku on hyvin päällä!
 

Ulla Vuorela


Euroviisujen 2. alkukarsinta pe 15.1. klo 21.00 YLE TV2

Kolmesta viisufinaalipaikasta kilpailevat Monday, Antti Kleemola, Heli Kajo, Sister Twister, Veeti Kallio. Tähän menessä finaalipaikan ovat lunastaneet Amadeus, Nina Lassander ja Pentti Hietanen.Lisää aiheesta

Bääbs toi euroviisulavalle vintagen ja bureskin

Euroviisut: uutiset, kappaleet, kommentoinnit

Heli Kajo

 

 Klikkaa kuva auki:

Kommentit

Hienoa Heli! Toivon sinulle ehdottomasti finaalipaikkaa, saat ääniä ainakin minulta!

Ohjelmat