Ruoka ja juhlat

Tuoreimmat

 • Grillikoulu: kolme reseptiä

  Grillikoulu: kolme reseptiä

  Strömsön grillikoulussa kokki Paul Svensson antaa kolme eri reseptiä kolmelle eri grillille. Kana, possu ja vihannekset nautitaan hyvän kylmän kastikkeen kera.

 • Grillikoulu: grillattavat raaka-aineet. Kuva: Strömsö

  Grillikoulu: grillattavat raaka-aineet

  Milloin kana on valmista? Voiko kaikkia kasviksia grillata raakana? Voiko äyriäisiä grillata? Strömsön grillikoulun kolmannessa osassa käydään läpi raaka-aineita.

 • Raparperista syntyy chutney. Kuva: YLE

  Raparperichutney on makeanmausteista

  Kun alkukesän ensimmäiset raparperikiisselit ja -piirakat on tehty, moni miettii mitä ihmettä kaikelle raparperille oikein tekee. Tässä vinkki: tee etikkaista makeanmausteista chutneya.

 • Grillikoulu: grillausvälineet ja grillin sytyttäminen

  Grillikoulu: grillausvälineet ja grillin sytyttäminen

  Strömsön grillikoulun toisessa osassa kokki Paul Svensson vinkkaa, millaisia grillausvälineitä kannattaa hankkia. Nyt selviää myös, mitä eroa on hiilillä, perinteisillä briketeillä ja kivihiilibriketeillä.

 • Kakkubloggaajat neuvovat vinkit kesän juhlakakkuihin. Kuva: KakkuHelmi-blogi http://jimijjjp.vuodatus.net/

  Kakkuintoilijan neuvot onnistuneisiin juhlakakkuihin

  Kokeneet täytekakkubloggaajat kertovat, kuinka syntyvät onnistuneet täytekakut kesän juhliin.

 • Kauden parhaat maut: Härkäpapumunakas. Kuva: YLE

  Munakas härkäpavuista ja fetajuustosta

  Härkäpapua pataan ja pannulle. Brittikokki valmistaa härkäpavusta turkkilaisen munakkaan, joka viimeistellään tuoreella mintulla ja fetajuustolla.

 • Grilli. Kuva: Strömsö

  Grillikoulu: erilaiset grillit

  Strömsön grillauskoulun ensimmäisessä osassa kokki Paul Svensson selvittää, millaisia grillejä on saatavilla ja mitä eri juttuja niillä voi tehdä.

 • pyttari.jpg

  Strömsön maalaispyttipannu

  Vanhan klassikon uusi paluu. Paulin hellässä huomassa arkisimmastakin ruoasta tulee äärettömän hyvää. Maalaispyttipannu, olkaa hyvä!

 • Kotona tehty ketsuppi Paulin ohjeella. Kuva: Strömsö

  Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeella

  Mausteena ketsuppi on yhtä kuin epäluottamuslause kokkia kohtaan! Kotona tehty ketsuppi tekee poikkeuksen ja on muutenkin turvallista: ei lisäaineita eikä liikaa sokeria tai suolaa.

 • Siankärsämöllä höystetty perunasalaatti. Kuva: Strömsö

  Siankärsämöllä höystetty perunasalaatti

  Nurmikolla ja kukkapenkeissä kasvaa paljon maukkaita rikkaruohoja. Strömsön kesäinen perunasalaatti maustetaan nuorilla siankärsämön lehdillä.

Kommentoiduimmat

 • nostokuva_Iida_Taari.jpg

  Lukijoiden toivepuvut

  Olotila toteutti lukijoiden kuvatoiveita Linnan juhlien vieraista 2009.

 • nostokuva_Fatbardhe_Hetemaj.jpg

  Hanna Sarén listaa Linnan kohokohdat

  Linnan muotikommentaattori Hanna Sarén nosti Linnan juhlista esiin glamourin ja trenditietoiset. Linnassa nähtiin erityisesti pitkälle työstettyjä pukuja ja myös kiitettävästi kotimaista vaatesuunnittelua.

 • nostokuva_Hanna-Maria_Seppala.jpg

  Vaaleat juhla-asut Linnassa

  Hanna-Maria Seppälän helmenvaalea satiinipuku sekä Linnan juhlien muut vaaleat juhla-asut kuvagalleriassa. Vaikuttavatko vaaleat kaunottaret varovaisilta?

 • nostokuva_Lepisto.jpg

  Linnan siniset leidit

  Muotikommentaattori Hanna Sarénin mukaan suosituin väri Linnassa oli tänä vuonna sininen. Katso kuvagalleriasta taitoluistelija Laura Lepistön iltapuku sekä muut siniset säväyttäjät.

 • Leena Sarvi. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

  Korkokengissä on asennetta

  Korkeat korot tuovat käyttäjälleen itsevarmuutta. Kävelyä korkeilla koroilla pitää kuitenkin harjoitella, jotta kävely näyttää hyvältä. Erityisen mukavia korkokenkiä ei ole välttämättä olemassa, mutta hyvä ...

 • Yrttikaramellit. Kuva: Strömsö

  Ihanat yrttikaramellit

  Karamellien valmistus on kivaa puuhaa. Strömsön ohjeella tehdyt yrttikaramellit syntyvät yksinkertaisesta karamellimassasta ja eri makuaineista kuten aniksesta, sitruunasta, hunajasta ja yrteistä.

 • nostokuva_Tanja_Karpela.jpg

  Naispoliitikot Linnan parketilla

  Naispoliitikkojen pukuloistoa vuoden 2009 Linnan juhlista. Satu Hassin leveälinjainen puku oli yksi illan trendikkäimmistä. Katso kuvagalleria.

 • Linnan juhlien 2009 muotiasiantuntija ja -kommentaattori, vaatesuunnittelija Hanna Sarén. Kuva: Veera Aaltonen, YLE Kuvapalvelu

  Muotikommentaattori Hanna Sarén pukee sanoiksi Linnan juhlien tyylit

  Linnan juhlien 2009 muotikommentaattorin Hanna Sarénin mukaan juhlien varmat värit ovat musta ja sininen - mutta talvipastellit ja red carpet -loistokkuus olisivat myös toiveissa.

 • Aino Kaisa Saarinen. Kuva: www.ainokaisa.com.

  Näin syntyi unelmien iltapuku Linnan juhliin

  Kuinka valmistui puku v. 2006 Linnan juhliin hiihtäjätär Aino-Kaisa Saariselle? Juhlapuvun synty on luova prosessi, jossa iso roolinsa on niin suunnittelijalla, asiakkaalla kuin ompelijallakin.

 • nostokuva_Satu_Taiveaho.jpg

  Punaisten pukujen hehkua Linnassa

  Linnan juhlien iltapuvuissa nähtiin 2009 runsaasti punaista. Punaisissa puvuissa korostui myös graafisuus. Katso Satu Taiveaho ja muut rohkeat kuvagalleriassa.

Suosituimmat

 • Leena Sarvi. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

  Korkokengissä on asennetta

  Korkeat korot tuovat käyttäjälleen itsevarmuutta. Kävelyä korkeilla koroilla pitää kuitenkin harjoitella, jotta kävely näyttää hyvältä. Erityisen mukavia korkokenkiä ei ole välttämättä olemassa, mutta hyvä ...

 • Tiia Hasa. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

  Suurperheen ruoka arjessa ja juhlissa

  TV-kuuluttaja Tiia Hasa laittaa kotioloissa paljon ruokaa, sillä kuusihenkinen perhe tarvitsee usein tankkausta. Neljän lapsen äiti kertoo mitä hän ajattelee ruuasta ja miten perhejuhlien suunnittelu onnistuu.

 • Pentti Arvela. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

  Nuoruuden haave toteutui: viinimestariksi eläkeiässä

  Pentti Arvela on innokas viinien ystävä, joka imee itseensä jatkuvasti uusia ruoka- ja viinivaikutteita. Hän on hyvä esimerkki siitä, että unelma kannattaa aina toteuttaa. Hän opiskeli eläkkeelle päästyään kokiksi ...

 • Ruokailuvälineet. Kuva: Creatas/YLE.

  Ruutukasvojen ruokamuistot

  Monet miellyttävät ruokamuistot liittyvät matkoihin tai yhteisiin hetkiin ystävien ja perheen kanssa. Toisille lapsuuden kouluruokailu on inhokkiruokien ehtymätön lähde.

 • juhlapukuinen mies drinkki kädessä. Kuva: AP Graphics Bank Ltd.

  Mistä on hyvät juhlat tehty?

  Juhlien tarkoitus on jäädä vieraille mieleen, joten valmistelut kannattaa tehdä huolella. Viinimestari Pentti Arvela on osallistunut monenlaisiin juhliin ja järjestänyt niitä paljon itsekin.

 • molekyylikeittio.jpg

  Kemian sinfoniaa kokkaukseen

  Molekyyligastronomia on ruokatiedettä, joka analysoi vaikkapa lihaliemen keitossa ilmeneviä fysikaalisia muutoksia ja kemiallisia reaktioita. Uusin molekyyligastronomian trendi löytyy joidenkin ravintoloiden ruokalistoilta. ...

 • kuva: Sitruuna Kustannus Ky

  Pipari Sutra kohtaa leipomisen riemut

  Pikkujouluja ei tarvitse välttämättä viettää kalliisti ravintolassa. Hauska ilta järjestyy myös kotioloissa. Kutsu siis ystäväsi leipomaan pipareita aikuisten makuun.

 • Aino Kaisa Saarinen. Kuva: www.ainokaisa.com.

  Näin syntyi unelmien iltapuku Linnan juhliin

  Kuinka valmistui puku v. 2006 Linnan juhliin hiihtäjätär Aino-Kaisa Saariselle? Juhlapuvun synty on luova prosessi, jossa iso roolinsa on niin suunnittelijalla, asiakkaalla kuin ompelijallakin.

 • Janne Renvall. Kuva: www.jannerenvall.fi / YLE

  Makupaloja tulevista Linnan juhlien puvuista

  Muotisuunnittelija Janne Renvallin pukuja on nähty Linnan juhlissa vuodesta 1988 lähtien. Suunnittelija ei uudista vanhaa tai käytä kierrätyskankaita - mutta haluaa pukujansa käytettävän useammin kuin kerran.

 • Kansanedustaja Satu Taiveaho vuoden 2007 itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kuva: Touko Yrttimaa / YLE

  Lumikuningattaret luottavat valkoiseen

  Valkoinen eri sävyissään oli vuoden 2007 Linnan juhlilla iltapuvuissa vahvasti edustettuna. Valkoinen vaatii kantajaltaan paljon, ainakin kevyen päivetyksen.