Keho ja mieli

Tuoreimmat

 • Sinnittelijä-perhe selviää tiheällä tukiverkolla. Kuva: Yle

  Sinnittelijä-perhe selviää tiheällä tukiverkostolla

  Juntusen perhe on syrjäytymisvaarassa, mutta uusavuttomia perheen aikuiset eivät ole. Vaikeasta lähtötilanteesta huolimatta he haluavat luoda kolmelle pojalleen paremman tulevaisuuden.

 • Yli-ikäinen 35-vuotiaana. Kuva: Yle Teema

  Kuka on normaali?

  Järkytyin YLE Teeman esittämistä dokumenteista, jotka kuvaavat kauneuskirurgian yleistymistä ja ulkonäköpaineiden lisääntymistä. Luonnollinen ei enää ole normaalia, apua!

 • Kuva: Mika Kanerva.

  Parhaat kesäkirjat: Turkka Huhtala

  Rannalla, mökillä, riippukeinussa, junassa... Ota kirja käteen! Sarjassa eri-ikäiset naiset ja miehet esittelevät kirjan, joka on tehnyt heihin vaikutuksen. Vuorossa Turkka Huhtala ja Stephen Kingin Doloreksen ...

 • Alkoholiton elämäni - kaksi viikkoa testissä. Kuva: Stock.XCHNG

  Alkoholiton elämäni - kaksi viikkoa testissä

  Löytyisikö teiltä mitään alkoholitonta? Ei, en ole raskaana tai ex-alkoholisti, mutta haluan alkoholittoman drinkin! Toimittaja testasi, miten alkoholiton elämä toimii kentällä.

 • Kuva: Stock.XCHNG/

  Humalaisen hyvät ideat

  Humalassa moni tyhmä idea kuulostaa t-o-d-e-l-l-a hyvältä. Mitä, jos jättäisit lompakon narikkaan, haastaisit riitaa nakkikojulla ja sen jälkeen lukitsisit itsesi kalsareissa rappukäytävään? Neljä lukijaa jakaa ...

 • Nainen ei kestä viinaa kuin mies. Kuva: Touko Yrttimaa/YLE.

  Nainen ei kestä viinaa kuin mies

  Naisten alkoholinkäyttö Suomessa on moninkertaistunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Naisten terveyteen viina vaikuttaa kuitenkin enemmän ja nopeammin kuin miesten.

 • Lomalla voi parisuhde olla koetuksella. Kuva: Mika Kanerva, YLE

  Loma testaa parisuhteen

  Lomaa odotetaan, suunnitellaan ja toivotaan. Samalla siihen voi latautua liikaa odotuksia. Perhe, joka arkisin näkee toisiaan muutaman tunnin ajan päivässä, onkin lomalla yhdessä 24/7. Mitä haasteita on edessä?

 • Kirjapino kesän iloksi. Kuva: Mika Kanerva.

  Parhaat kesäkirjat: Regina Rask

  Rannalla, mökillä, riippukeinussa, junassa... Ota lomalla kirja käteen! Sarjassa eri-ikäiset naiset ja miehet esittelevät kirjan, joka on tehnyt heihin vaikutuksen. Vuorossa Regina Rask ja Eeva Kilven Naisen ...

 • Löytyykö rakkaus baarista? Kuva: Yle

  Löytyykö rakkaus baarista?

  Viinalla on iso rooli ihmissuhteissa. Alkoholi liittyy tutustumistilanteisiin erityisesti baareissa ja ravintoloissa. Voiko yhden illan jutusta kehittyä tosi rakkaus? Kestääkö humalassa alkanut suhde?

 • graffitigranny1_kuvaviivilehtonen.jpg

  Graffititaidetta ilman rajoja

  Espoon modernin taiteen museo, Tapiolan seniorit ja SOS-lapsikylän nuoret heittäytyivät yhdessä tekemään katutaidetta ja osoittivat, että taide voi toimia mitä parhaimpana vertaistukena.

Kommentoiduimmat

 • Lee ja Alexandra testaavat suklaahuulirasvaa. Kuva: Strömsö, YLE

  Tee suklainen huulirasva à la Strömsö

  Todellinen suklaafani maustaa huulirasvansakin suklaalla. Itse tehty suklaahuulivoide pitää huulet pusukunnossa myös talviviimassa.

 • Jalkapalloilija Laura Österberg Kalmari, naisten EM-turnaus 2009. Kuva: YLE

  Naisten jalkapallomaajoukkue vailla nimeä - auta!

  Miehet ovat Huuhkajia. Naiset eivät halunne olla Haahkoja, vaikka eräs naisjalkapalloilija näin ehdottikin. Keksi siis lempinimi Suomen naisten menestyksekkäälle jalkapallomaajoukkueelle!

 • Alkoholiton elämäni - kaksi viikkoa testissä. Kuva: Stock.XCHNG

  Alkoholiton elämäni - kaksi viikkoa testissä

  Löytyisikö teiltä mitään alkoholitonta? Ei, en ole raskaana tai ex-alkoholisti, mutta haluan alkoholittoman drinkin! Toimittaja testasi, miten alkoholiton elämä toimii kentällä.

 • Elin tutkii piikkimattoa. Kuva: Strömsö, YLE

  Piikkimatolla eroon stressistä ja uniongelmista

  Moderni fakiirimatto vilkastuttaa verenkiertoa stimuloimalla kehon akupunktiopisteitä. Piikkimaton käyttö voi lisätä myös rasvan palamista kehossa ja laukaista erilaisia jännitystiloja.

 • Moottoripyöräilevän Sallun elämäntapamuutos keväällä 2010 Olotilan päiväkirjassa. Kuva: Tuula Nyberg, YLE

  Laihduttamalla lukutaitoa Nepaliin: Sallun päiväkirja

  Neljä kuukautta elämäntaparemonttia on nyt takanapäin. Päiväkirja kertoo tunnelmat loppupunnituksesta. Kuinka paljon Sallu tienasi rahaa hyväntekeväisyyteen?

 • Olisiko päiväunien aika? Kuva: Henna-Leena Kallio

  Ammattilaisen opas päivätorkkuihin

  Päivätirsat vähentävät stressiä ja tekevät ihmisestä leppoisan ja hyväntuulisen. Onnellisia olkoot ne, jotka voivat tätä mahdollisuutta toteuttaa päivittäin.

 • sari_koli.jpg

  Pysähdy ja ota elämäsi haltuun

  Elämäntaidon hallinta ei ole mikään itsestäänselvyys, jos samalla rämpii kovan työtahdin rummutuksessa eikä muutakaan arjen hektisyyttä osaa vähentää. Elämäntaidon valmentajat tarjoavat tähän oravanpyörän ...

 • Alkoholin kohtuukäyttö, alkoholiton juoma. Vinkit kohtuujuomiseen. Kuva: YLE Kuvapalvelu

  Vinkkejä alkoholin kohtuukäyttöön

  Kaukana ovat ne ajat, kun raskas ruumiillinen työ vaati raskaat huvit! Jotta et turruttaisi päätäsi ainakaan tietämättömyyttäsi, lue 10 vinkkiä alkoholin kohtuukäyttöön.

 • Rosa Meriläinen pohtii alkoholin iloja keskustelusarjassa Kuningas Alkoholi. Kuva: YLE

  Onko juhliminen jokanaisen oikeus?

  Äidilläkin on oikeus iloiseen elämään. Entinen kansanedustaja, nykyinen kirjailija ja äiti Rosa Meriläinen rakastaa juomista ja juhlimista – ja vapauttaa äidit turhista tunnontuskista.

 • Kuinka paljon juot - viinan kohtuukäyttö. Lupaus 15.1.2010 alkaen YLE TV1. Kuva: Stock.xchng

  Onko viinankäyttösi hanskassa?

  Kiinnostaako sinua tietää, kuinka alkoholinkäyttösi vaikuttaa terveyteesi? Suurin osa aikuisista miettii, onko omat juomatottumukset kohtuukäytön rajoissa. Sitä ei tarvitse miettiä, sen voi laskea.

Suosituimmat

 • Hymy: Kuva: Comstock/YLE.

  Myönteisyys parantaa

  Kaduttaa. Haluaisit saada tehdyn tekemättömäksi, ottaa takaisin sanotut sanat, ne nalkuttavat. Tuttu tilanne? Huulilta lipsahtaneet syyttävät ja loukkaavat sanat leijuvat ilmassa pitkään.

 • Naamioita. Kuva: Creatas.

  Kohenna terveydentunnettasi kulttuurilla

  Kulttuurielämykset alentavat verenpainetta ja lievittävät stressiä. Taiteen parissa viihtyvät kokevat myös terveydentilansa paremmaksi kuin kulttuuririentoja vieroksuvat, esitetään Uumajan yliopiston ...

 • Kulttuurikunto, YLE TV1. Kuva: YLE.

  Virkisty kulttuurikuntoilulla

  Kulttuurikunto kannustaa kaikkia suomalaisia kulttuuriharrastusten pariin. Jo puoli tuntia kulttuuria kolmesti viikossa auttaa pitämään olotilan virkeänä.

 • Joogaaja. Kuva: YLE.

  Suomalaiset ovat kovia joogaamaan

  Jooga on muuttunut pienen marginaaliryhmän harrastuksesta kuntokeskuksien ja yksityiskoulujen suosikkituotteeksi. Suomessa joogataan joidenkin arvioiden mukaan enemmän kuin missään muualla maailmassa.

 • Akupunktioneuloja. Kuva: iStockphoto.

  Mihin akupunktio auttaa?

  Akupunktion avulla on hoidettu ihmisten monimuotoisia vaivoja jo yli 3000 vuoden ajan. Nykyään akupunktiosta haetaan apua yleisimmin lihasjännityksiin, päänsärkyyn, migreeniin, riippuvuuksiin ja allergioihin.

 • Joogaaja. Kuva: Comstock.

  Ruumis solmulla mutta mieli tyynenä

  Mistä joogan suosiossa on kyse? Mitä jooga oikeastaan on: liikuntaa vai filosofiaa?

 • Silmämeikki. Kuva: Stock.xchng

  Säihkettä silmiin meikkivinkeillä

  Tunnetko kauniin silmämeikin perusperiaatteet? Mitkä sävyt sopivat juuri sinun silmillesi? Maskeeraaja Marjo Brownin meikkivinkissä käydään läpi silmämeikin tekovaiheet ja valitaan luomiväri silmien värin ...

 • Lee ja Alexandra testaavat suklaahuulirasvaa. Kuva: Strömsö, YLE

  Tee suklainen huulirasva à la Strömsö

  Todellinen suklaafani maustaa huulirasvansakin suklaalla. Itse tehty suklaahuulivoide pitää huulet pusukunnossa myös talviviimassa.

 • suklaakasvonaamio.jpg

  Suklainen kasvonaamio Strömsön tyyliin

  Syötävän hyvä suklainen kasvonaamio saa ihon sädehtimään ja on helppo valmistaa. Muista säästää naamiota myös kasvoille levitettäväksi...

 • Meikin pohjustus. Kuva: Comstock

  Meikin pohjustus

  Pohjustustuotteilla saat meikistäsi kauniin ja kestävän. Maskeeraaja Marjo Brown opastaa meikkivoiteen valinnassa ja vinkkaa valokynän käytössä.

Ohjelmat