Helsingin Muotimessut 2009: vintagehenkisyys, ekologisuus ja ruutu

Ke, 2009-11-18 15:31
Helsingin Muotimessut 2009, Noolan. Kuva: Mikko Jylhä

Palkitut Anne Törnroos ja Tiina Vanhatapio ovat suunnittelijoita, joita seurataan tiiviisti muotimessujen jälkeenkin. Tänä vuonna messuilla esiteltiin ilahduttavasti myös tuntemattomampaa suomalaista kädenjälkeä suurten valmistajien rinnalla.

Anne Törnroos, Vuoden Nuori Suunnittelija 2009, esitteli Muoti 09 -messuilla Helene-mallistoaan, juhla-asuja nuorille. Törnroos osoitti tuomariston mukaan olevansa vahvasti suomalaisesta menneisyydestä ammentava suunnittelija, joka osaa hakea muotoilunsa juuret naisvartalon tutkimisesta.

Kultainen Vaatepuu 2009 -palkinnon saanut Tiia Vanhatapio sai kiitosta rohkeasta ja näkyvästä työstä suomalaisen muodin saralla. Vanhatapio on lyhessä ajassa luonut hyvin tunnistettavan oman tyylin ja on osannut tuoda työnsä hyvin myös suuren yleisön tietoisuuteen.

Helsingin Muotimessuilla nähtiin catwalkilla kevään ja kesän 2010 trendejä vahvasti kotimaisin suunnittelijavoimin. Törnroosin ja Vanhatapion ohella nähtiin lavalla myös Suvi Jaskarin kädenjälkeä sekä tuntemattomampia valmistajia suurten suomalaisten vaatevalmistajien rinnalla.

Katso kevään ja kesän 2010 trendit galleriasta alla.


Ulla Vuorela


Lisää aiheesta

Vuoden Nuori Suunnittelija 2009 Anne Törnroos ymmärtää vartalon muotoja
Vanha ja uusi kohtaavat Muotitehtaassa - katso videot

Muoti 09 -messuilla nähtyä

www.annetornroos.fi
www.vanhatapio.fi
www.noolan.com
 

Kommentit

Ei kommentteja.

Ohjelmat