Kierrätysistuimet Habitaressa 2010

Ma, 2010-09-06 11:29
Rrround-tuoli Habitare 2010 suunnittelukilpailun voittaja. Kuva: Habitare

Vuoden 2010 Habitare-messujen suunnittelukilpailun voittaja on Rrround, messumatosta tehty istuin. Kierrätysistuimissa nähtiin myös mobiilitekniikan hyödyntämistä.

Olotila tutustui Habitare-messujen suunnittelukilpailun finalistitöihin. Vuoden 2010 kilpailun teemana oli kierrätysistuin. Lahden Muotoiluinstituutin opiskelijat Arttu Kuisma ja Janne Melajoki voittivat kilpailun tuolillaan "Rrround". Tuoliin on rullattu yhteensä 250 neliömetrin verran messumattoa.

- Idea ja ratkaisut ovat yhtä ilmeisiä kuin meidän läsnäolomme täällä messuilla. Siihen ei ole mitään lisättävää, kilpailun päätuomari, sveitsiläinen muotoilija ja professori Alfredo Häberli sanoo.

Toiseksi sijoittui "Benchmarked" jossa hyödynnetään nykyteknologiaa. Kalusteisiin sijoitetut merkit ja symbolit kuten upcode-kuvat tarjoavat tavan jakaa erilaisia palveluja opastuksesta viihteeseen. Konseptityön ovat toteuttaneet teollinen muotoilija Timo Niskanen ja Taideteollisessa korkeakoulussa teollista muotoilua opiskeleva Jussi Hiltunen.

- Olemassa oleva teknologia tekee tästä Benchmarked-ajatuksesta realistisen. Tämä voi olla perusta uudenlaiselle suhtautumiselle designiin, Häberli arvioi.
 

Get the Flash Player to see this player.


Timo Heikkinen

Kommentit

Ei kommentteja.

Ohjelmat