Piparkakkukilpailun satoa

Ti, 2009-12-15 12:52
Piparkakkukilpailun voittaja. Porvoon kirkko, tekijä: restauroijat.

Suomen omaperäisin piparkakku on taikinasta ja salmiakeista tehty Porvoon tuomiokirkko.

Niksi-Pirkka vinkkaa käyttämään pientä Aalto-maljakkoa design-piparien leivontaan. Hyvä idea, mutta oletko itse leiponut vieläkin erikoisempia piparkakkuja? Nyt on tilaisuus saada taiteellinen näkemyksesi laajaan tietoisuuteen: Olotila-sivusto ja Puoli seitsemän -tv-ohjelma hakevat nyt esiin persoonallisia piparkakkuja Suomesta ja maailmalta.

Luo, leivo ja lähetä piparkakusta kuva torstaihin 17.12. mennessä. Voittaja julkistetaan Puoli seitsemän -tv-lähetyksessä TV1:llä 18.12. klo 18.30 alkavassa lähetyksessä.

 

Kilpailu on ratkaistu

YLE Olotilan ja Puoli seitsemän -ohjelman piparikilpailuidea syntyi Tallinnan Piparkoogimania-näyttelystä. Tämän innoittamina pyysimme teitä lukijat ja katsojat lähettämään hauskoja tai hulluja piparkakkuja meille valokuvin nähtäväksi. Runsaan viikon aikana saimme 42 kuvaa, ja vielä viimeisenä päivänä runsaasti uusia. Kiitos, kiitos!

Puoli seitsemän -ohjelman suorassa tv-lähetyksessä loppufinaaliin valikoitui äänestyksellä kolme upeaa ja erikoista taidonnäytettä:

Maarit, piparkakkupurjelaiva sekä palanut Porvoon tuomiokirkko.

Näyttelijä Mikko Leppilampi valitsi voittajaksi neljän hengen tiimin toteuttaman Porvoon kirkon.

Katso Puoli seitsemän -joululähetys Yle Areenassa.

Tässä voittajapiparin tarina:

- Jo perinteeksi muodostuneessa piparitaloprojektissa teimme tänä vuonna neljän  restauroinnin opiskelijan voimin muiston tuhopoltetulle Porvoon kirkolle. Osaksi "romahtaneesta" katosta näkee sisälle kirkkoon, jossa on myös saarnatuoli ja alttariristi paikallaan. Myös kellotapuli rakennettiin mahdollisimman oikeaa vastaavaksi. Teokseen kului noin viisi kiloa taikinaa ja seitsemän pussillista salmiakkikarkkeja, kertoo Annu Pekala.

Onnea ja kiitos huikeasta suorituksesta!

 
Lue myös juttu Sampsa Indrénin piparkakkuikonin syntymisestä sekä Piparkakkumaniasta. Katso kuvat ja video Tallinnan PiparkakkuMania -näyttelystä.


Tässä osa kilpailun sadosta, klikkaa kuvia suuremmaksi

KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

 

Kommentit

Myös kellotapuli rakennettiin mahdollisimman oikeaa vastaavaksi..... Teokseen kului noin viisi kiloa taikinaa ja seitsemän pussillista salmiakkikarkkeja

Ohjelmat