Hanna Sarén listaa Linnan kohokohdat

Ma, 2009-12-07 01:03

Linnan muotikommentaattori Hanna Sarén nosti Linnan juhlista esiin glamourin ja trenditietoiset. Linnassa nähtiin erityisesti pitkälle työstettyjä pukuja ja myös kiitettävästi kotimaista vaatesuunnittelua.

Kommentaattori Hanna Sarén valitsi juhlaillan glamour-asuksi Eija-Riitta Korholan espanjalaishenkisen puvun, joka flirttaili ja sai pisteensä iin päälle punaisesta iltalaukusta. Glamour-puku nähtiin myös Satu Taiveahon yllä – runsaat kieritetyt ruusukkeet toivat puvulle upean lookin. Heta Hyttisen vaalea merenneitomainen asu oli sekin silkkaa glamouria.

Illan trendikkäimmät asut nähtiin Anni Sinnemäen ja Satu Hassin yllä. Sinnemäen sähkönsininen, väljän valuva asu ja graafinen hiusleikkaus onnistuivat täydellisesti ilmentämään nuorekasta tyyliä. Myös Satu Hassin väljä asu edusti Linnassa uudentyyppistä juhlapukeutumista.

Illan elegantteimpiin daameihin kuuluviksi Hanna Sarén valitsi Kirsti Paakkasen sekä Anna-Leena Härkösen mustassa kevyessä korsetissa.

Sarénin ennakkoon odottamat talvipastellit näkyivät Minna Haapkylän puuterinvärisessä, pitsityöstetyssä asussa. Myös Jonna Järnefeltin luunvärinen, hillityn kaunis asu sykähdytti – puvun yksityiskohta olivat takaosan päällystetyt napit.

Persoonallisista miespukeutujista Sarén nostaa esiin professori Howard  Jacobsin kiltissä ja maihinnousukengissä sekä The Rasmus –yhtyeen Lauri Ylösen, jonka tumma puku oli erittäin hienostunut. Stefan Lindforsin asun yksityiskohta oli itse suunnitellut hopeavalunapit takissa.


Ei superyllättäjiä mutta kiitettävästi kotimaista ja vintagea

Sarénin mielestä Linnassa pukeuduttiin tänä vuonna aika lailla varman päälle. Erityisen paljon nähtiin sinistä väriä. Lisäksi nähtiin luun ja puuterin sävyjä, pitkälle työstettyjä pukuja, pitsiä, brodeerausta, helmi- ja paljettikirjailua. Kokonaisuudet olivat harkittuja, mistä kertoo hiuskorujen sekä muiden korujen kuten kristallin, hopean ja timanttien näkyminen kaulassa.

Suomalainen osaaminen näkyi puvuissa ja stailauksessa. Erityisesti eduskunnan edustajat saavat Sarénilta kiitosta suomalaisten taitajien esilletuomisesta.

Asuista Hanna Sarén nostaa esiin vielä Arja Könösen vintage-kokoelman puvut, joita Linnassa nähtiin viisi: Iiris Karjulan yllä aito Hollywood-asu vuodelta 1938, Susan Kilpeläisellä 1920-luvun lopun kultalameepuku, Ulla Simosella 1970-luvun valkoinen brokadipuku, Tiina Uimosen juhla-asu 1940-luvulta ja Miia Salolla vaaleansininen puku vuodelta 1969.

Erikoisuutena Sarén mainitsee kierrätysyrittäjä Maarit Partasen oranssimustan puvun, johon oli käytetty kangasmateriaalia vanhoista turistipyyhkeistä sekä t-paidoista. Myös PMMP:n Paula Vesala sai printtikuosillaan Sarénilta kiitosta. Illan tosikierrättäjä oli kansanedustaja Kirsi Komi, jolla oli äidin kutoma videonauhapuku yllään.


Ulla Vuorela

Katso videot: Linnan juhlien 2009 pukuloiston kohokohdat sekä yksityiskohtia Linnan juhlista (video ilman ääntä)

Get the Flash Player to see this player.

 

Katso kooste Linna juhlien tunnelmista
 

Klikkaa kuvia suuremmaksi

Kommentit

Kuvista puuttui illan tyylikkäin nainen Piia Pasanen.

Linnan kohokohta olisi ollut joku toinen tyylikommentaattori. Kommentaattorin tehtävä lienee myös kommentoida näkemäänsä?

Odotin myös kommentaattorilta enemmän. Lopputuuletus kameroiden käännyttyä kuvaamaan tanssilattiaan ylhäältä, samassa linjassa. Harmi, odotin enemmän myös puvuilta.

Muotitoimittaja olisi voinut perehtyä paremmin asiaansa. Hän ei oikein osannut sanoa mistään mitään, mitä ei näkynyt kuvasta. Kangaslaadut, tekijät, kampaukset yms. Varmaan jotain olisi voinut selvittää etukäteen.

Viimeisenä koosteessa sininen raakasilkkipuku, jossa rauhankyyhky aplikoituna helmaan asiakkaan toiveesta. Puvun takana Saagadesign; Noora Palokankare ja Anita Sandholm.

Maria Guzenina nousi mielestäni Linnan kuningattareksi upealla, yksinkertaisen kauniilla mustalla puvullaan, jota kantoi hyvin ylväästi.

Selinik Jaakko taas ens vuonna kommentoimaan,PLEASE.Eihän tämänvuotisella kommentaattorista ollut edes mielipidettä mauttomista pukeutumisista niitähän oli.....puhumatta kampaamatta jätetyistä hiuksista,-niitä oli ihan kauheita.Se Finlandia palkinnon saanut kirjailija esim IHAN HIRVEÄ HIUSLAITE Mistä kommentaattorille maksettiin ?????

Kyllä valitettavasti tuli Jaakkoa ikävä . Eihän varmaan ole helppoa kommentoida nopeassa tahdissa pukuja, mutta kyllähän katsojat näkevät että kuvassa on valkoinen iltapuku, musta-valkoinen iltapuku, punainen iltapuku...

Mistään ei löydy kuvaa Marko Asellin Mari-vaimon puvusta. Se oli tyylikäs.

Mari Asellin puku on sivulla http://olotila.yle.fi/sisallot/ruoka-ja-juhlat/lukijoiden-toivepuvut

Hanna Saren ei ollut tehtävänsä tasalla. Hän syttyi harvoin sanomaan jotain kuvassa olevasta asusta ja teki sen niin hitaasti, että muiden kommentaattoreiden oli pakko selostuksen etenemiseksi puhua hänen päälleen. Lauseet jäivät puolittaisiksi. Mitään uutta tietoa hän ei pystynyt näkökykyiselle katsojalle tarjoamaan. Mustavalkoisen mekon nähdessään hän ilmoitti näkevänsä mustavalkoisen mekon. Taustatyö näytti selkeästi unohtuneen. Olisin kuvitellut muodin ammattilaisena (melko köykäisin perustein) pidetyn Sarenin tuovan esiin mielenkiintoaan alaansa kohtaan.

Taustatyö oli selvästi jäänyt tekemättä. Pukujen värit näkee jokainen, olisin paljon mieluummin kuullut pukujen materiaaleista, suunnittelijoista ja taustoista. Vähän pidemmillekin tarinoille olisi ollut aikaa, jos ei olisi pitänyt niin pitkiä taukoja puhuessa. Alkoi välillä ihan ahdistamaan kun selostamossa oltiin vain hiljaa.

Koko ajan odotti, että milloin joku kommentoi niitä pukuja. Tuntui olevan muotikommentoijalta sanat hukassa kun häntä yritettiin auttaa muiden toimittajien toimesta toteamalla jotain mutta ei siihenkaan saanut vastausta. Ihan outoa käytöstä muotikommentoitajalta. Eikös hänet ollut sitä varten palkattu??? Ja sitten hän ei tunnistanut vieraita ollenkaan.

Yleiskommenttina voisin sanoa, että urheilijat näyttivät hyviltä. On ryhtiä eikä läskiä ja siksi puvut näyttävät hyviltä. Samaa voisi sanoa näyttelijöistä, hyvältä näytti. On melko haastavia nuo uudet toispuoleiset ja avoinaiset puvut ja vaativat kantajaltaan paljon. Konstailematon tyylikkyys uppoaa aina, ruusut ja röyhelöt ja mitä ihmeellisimmät pääkoristeet sekä halvat blingbling korut eivät.
Oli siellä ihan tyylikkäitä muitakin, jotka olivat ottaneet mm. ikänsä huomioon. Myös hiukset ovat osa kokonaisuutta, jota ei sovi unohtaa.

Herranjestas sentään tuota Hannaa! Ihan pahaa teki kuunnella, niin huonosti hän hommansa hoiti. Todellakin tuli Jaakkoa ikävä! Jaakko kertoi aina kivoja yksityiskohtia kuka puvun oli suunnitellut/mistä se oli hankittu ja joskus jopa, että mitä ongelmia puvun kanssa oli ollut. Toivottavasti hän on ensivuonna kommentoimassa!

Selostajat aivan ulalla. Tunsivat pain jonkun "vanhan pierun". Muotitoimittaja ei kommentoinut mitään.

Jaakko - tule takaisin.

**syvää myötähäpeää**
Kommentaattori ei ihan ollut sisäistänyt tehtäväänsä.

Mari Asell oli upea, kuten viime ja toissa vuonnakin. Miksiköhän kuvaa ei löydy mistään?

Odotin myös Hanna Sareniltä parempaa kommentointia, joten tuli myös Jaakko Seliniä ikävä!!

Kuvista puuttuvat lähes kaikki tyylikkäät upeat naiset, joku teki taas konkurssin.

Hanna Sarénille: ihmettelen suuresti kommenttianne prof. Howard Jacobsin "frakkitakin ja kiltin" yhdistelmästä. Ette ilmeisesti tunne
lainkaan Skotlannin kansallispukuperinnettä. Miten voitte esittää mielipidettänne "frakin ja kiltin yhdistelmästä"!! yli 2 miljoonalle katsojalle, joista osa ei tunne tarkasti asian laitaa?

Persoonallinen professori Jacobs, ilmeisesti skotti ja britti - saapui pahaa aavistamatta linnaan kansallisjuhlapuvussaan, joka oli aivan
paikallisen juhlavieraan pukeutumiskutyymin mukainen, tulle teilatuksi "muotiasiantuntijoiden" toimesta!

Ainoa virhe ehkä olivat kumipohjajalkineet, sillä asuun tarkasti määritellen kuuluvat nahkapohjaiset kengät lampaanvillasukkien ympärille sidottuine pitkine nauhoineen. Muutoin ihan OK. Skotlannissa yli 200 klaania, joilla kaikilla oma "tartan". So. ruudullinen kiltti, jossa klaaneilla oma väriyhdistelmänsä - suurin klaani on McLaren.

Oma asuni on Lindsayn klaanin tummanpunainen/neonvärinen-kombinaatio juhla-outfit, vaikkaen skotti olekaan.

Terv.

JJ Helsinki

Anteeksi vain, Hanna Sarén, mutta voit olla omalla alallasi todellakin hyvä - mutta selostuksesi oli kerta kaikkiaan "karkoittavaa". Toivon YLE:ltä tarkempaa otetta tähän ja mukaansatemapaava, ryhdikästä ja kiinnostavaa muotitoimittajaa.

Kuvista puuttui illan kuningatar upea ja glamouri Maria Guzenina! Maria olisi voinut astella suoraan Hollywoodiin, suuren luokan kaunotar!

Haluan nähdä tänä vuonna niin kauniin Eva Biauden kuvan!

Ji17Qe dniykhouwgaz, [url=http://ujuqnekiejai.com/]ujuqnekiejai[/url], [link=http://hwbvcuzvunum.com/]hwbvcuzvunum[/link], http://qolenvxabkpn.com/