Kata pöytään syötäviä kukkia

Ma, 2009-06-08 16:12

Nosta ruokapöydän keskelle näyttävä kukka-asetelma, josta jokainen ruokailija voi napsia alkupaloja. Syötäviä kukkia ovat itsekasvatetut kehäkukat, ruiskaunokit ja esimerkiksi krassit.

Muista, että kukkakaupan kukkia ei voi syödä, sillä ne ovat myrkyllisiä. Syötäviä kukkia ovat biodynaamisesti viljellyt kukat. Kaikkein paras sopivuustakuu lienee oma viljelmä. Myös voikukka, apila, vesiheinä ja poimulehti ovat syötäviä, mutta luonnonkasvit täytyy tunnistaa hyvin ennen suuhun laittamista.
 


Netistä voi myös tilata syötävien kukkien valmiita siemenlajitelmia, joista voit itse kasvattaa syötävät kukat.







Yhdistele kimpuksi yrttejä, auringonkukan versoja, persiljaa, vihanneksia kuten tomaattia tai kukkakaalinuppuja ja hedelmiä kuten omenaa ja marjoja. Näyttävä ja upea pöytäkoriste on taatusti juhliesi keskipiste.



Laita astelman pohjalle ja sivuille erilaisia salaatinlehtiä, joilla asetelma kohoaa korkealle.

 

 


 

 

YLE TV2 Kotikokit/Mari Siukonen ja Rita Trötschkes

Kommentit

Ei kommentteja.